Ismét elővette a magyarkártyát Fico

2013. november 21. 10:46

A NOL beszámol arról: a szlovák miniszterelnök a SITA szlovák hírügynökség szerint úgy fogalmazott, „amennyiben a Most-Híd és az MKP azt üzenik, hogy összefognak, hogy Nagyszombatban, egy szlovák városban magyar megyefőnököt válasszanak, akkor azt válaszolom, hogy mi szlovákok a szlovák politikai pártokban fogjunk össze és válasszuk meg Tibor Mikust”.

2013. november 21. 10:46
Ha az MKP és a Híd vezetői azt üzenik, hogy Nagyszombat megyében összefognak, hogy a régió önkormányzatának és a szlovák megyeszékhelynek magyar elnöke legyen, akkor én erre azt válaszolom: mi, szlovákok, minél nagyobb számban menjünk el voksolni. Akkor ismét Tibor Mikus lesz az elnök – jelentette ki a szlovák kormányfő a szombati megyeielnök-választások második fordulója előtti kampányzárón a NOL szerint.
 
A szlovák megyei választások első körének egyik jelöltje, Andrej Richnák is csatlakozott Berényi József, a Magyar Közösség Pártja (MKP) második körbe jutott nagyszombati megyefőnök-jelöltjének támogatóihoz. 
 
Berényi Józsefet, akinek személyében először juthatna magyar jelölt valamelyik szlovák megye élére, így már két olyan megyefőnök jelölt is támogatja, akik nem jutottak be a szlovák megyefőnök választás november 23-án sorra kerülő második körébe. A nagyszombati megyében a választás második fordulójába Berényi József és a Robert Fico vezette kormánypárt, a baloldali Irány-Szociáldemokrácia jelöltje, Tibor Mikus jelenlegi megyefőnök jutott tovább.
 
Tibor Mikus ugyan az első fordulóban a szavazatok 40 százalékát megszerezve, kétszer annyi voksot kapott mint az MKP jelöltje, és elemzők szerint is a megyefőnök választás favoritjának számít, ám Berényi Józseftől eltérően, őt az első fordulós jelöltek egyike sem biztosította támogatásáról.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. november 21. 16:07
A benes mikor lesz kivonva???
kispufi
2013. november 21. 12:19
szép, echte tót nevű jelöltet sikerült előbányászniuk habzó szájúéknak, gratulálok, gyorsan magyarozzatok még ötöt-hatot, különben eszetekbe jutna némi konzekvencia is. ha volna hova.
KannibálTatárÚr
2013. november 21. 12:18
Biztosra lehet venni Tibor Mikuš győzelmét. A kerületeket úgy osztották el, hogy a magyarok ne juthassanak fölénybe egyik kerületben sem. A magyarok a nyitrai és nagyszombati kerületben élnek nagyobb számban, de így, felosztva a két kerület között csak a lakosság 25-30%-át alkotják a kerületekben. Az ilyen felosztáshoz Ficonak semmi köze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!