Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Berlusconi pártja kilépett az olasz kormánykoalícióból

2013. november 26. 19:23

A Forza Italia (FI) kilépett az olasz nagykoalíciós kormányból és ellenzékbe vonul - jelentette be kedden a FI szenátusi és képviselőházi frakcióvezetője.

2013. november 26. 19:23

Nem adottak a kormánytöbbségben való maradás feltételei – hangoztatta Renato Brunetta, Silvio Berlusconi volt miniszterelnök pártjának alsóházi frakcióvezetője. Hozzátette: ezzel vége az április végén felállt balközép-jobbközép koalíciónak. „Kiskoalíció marad kormányon” – fogalmazott Brunetta. 

Szenátusi kollégája, Paolo Romani hozzátette, Enrico Letta miniszterelnököt már értesítették az FI döntéséről. Hangsúlyozta, hogy a Forza Italia a kormány gazdasági csomagjának sem szavaz bizalmat a kedd esti parlamenti voksoláson. 
 
A Silvio Berlusconi által november 16-án újraindított FI néhány röviddel azelőtt lépett ki a kormányból, hogy a felsőház szerdán az adócsalásért elítélt Berlusconi parlamenti kizárásáról szavaz.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2013. november 26. 21:39
Silvio 77 éves és még mindig képes ártani véreinek. Viktor csak 50...
locsaba
2013. november 26. 21:12
Berlusconi fasza gyerek.
Türelem
2013. november 26. 21:02
Az olasz parlament holnap szavaz a kormány által előterjesztett stabilitási törvényről. Emlékezetes, hogy a német SPD koalíciós feltételül szabja a minibálbér bevezetését generálisan, amivel most az olaszok is kísérletezni alkarnak. Igaz, szelektíven, csak néhány nagyvárosban szeretnék kipróbálni. Fedezetül az úgynevezett "arany-nyugdíjak"/kiemeltek/adóztatása szolgálná. A törvénytervezetben lezáratlanul szerepel az is, hogy korlátoznák a sportlétesítményekre, stadionokra fordítható költségvetési forrásokat is. A beterjesztett verzió szerint csak a már folyamatban lévő felújításokra adnának pénzt, de ez holnap még változhat, a Zöldek keményen támadják a tervezetet. Mérsékelni tervezik az első lakáshoz való jutás illeték terheit is. A pártok is kevesebb pénzt kapnának, a tőlük átcsoportosított pénzek a természeti katasztrófák által érintett régiókba kerülnének.
Himalája
2013. november 26. 20:26
Azert megírhatták volna azt is, Hogy Putyin, aki Olaszországban tárgyalt a pápával, előtte Berlusconival is találkozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!