Obama: A republikánusok a hibásak!

2013. október 03. 19:17

Barack Obama amerikai elnök szerint a képviselőház republikánus elnöke, John Boehner az akadálya annak, hogy újból megindulhasson a szövetségi kormányzat finanszírozása. A republikánusok magatartása szerinte káros és felelőtlen.

2013. október 03. 19:17

Obama csütörtökön azzal vádolta meg John Boehnert: azért nem kíván a képviselőházban szavazásra beterjeszteni egy, a kormányzat finanszírozását újból lehetővé tevő törvénytervezetet, mert fél saját pártjának „szélsőségeseitől”.

Az elnök felszólította a házelnököt, hogy ezt haladéktalanul és extra követelések nélkül tegye meg, mert minél tovább tart a szövetségi kormány bénultsága, annál rosszabb helyzetbe kerülhet a gazdaság. Obama felelőtlennek és károsnak nevezte a republikánusok magatartását és úgy vélekedett: ha Boehner hagyná, hogy a honatyák a lelkiismeretük szerint szavazzanak a (republikánus többségű) képviselőházban, akkor véget vetnének a leállásnak.

Ez az egész dolog egyetlen dologról szól, a republikánusoknak a megfizethető (egészségügyi) ellátásról szóló törvénnyel kapcsolatos megszállottságáról. Úgy tűnik, most ez az egyetlen dolog, amely egyesíti a Republikánus Pártot” – jelentette ki Obama elnök a szövetségi kormányzat részleges leállásának harmadik napján, utalva az Obamacare néven is ismert egészségügyi program elutasítottságára. Barack Obama szerda este a Fehér Házban fogadta a kongresszus vezetőit, de két párt képviselői között nem jött létre megállapodás. Az elnök közölte, hogy a költségvetés elfogadásáról szóló vitában nem hajlandó alku tárgyává tenni az egészségügyi törvényt.

Az amerikai szövetségi kormányzat azért bénult le részlegesen, mert a két nagy párt a kongresszusban nem tudott megállapodni egy átmeneti büdzsében. A költségvetés elfogadásának határideje október 1-jére virradóra lejárt, és Washington kénytelen volt fizetés nélküli szabadságra küldeni 800 ezer alkalmazottját.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. október 04. 06:16
Obama: A republikánusok a hibásak! meg a golfáramlat.
Holobohóc
2013. október 04. 01:11
Én már akkor mondtam, hogy kemény idők jönnek, mikor egy maki lett az Államok ELNÖKE.
Holobohóc
2013. október 03. 23:18
Mi közünk nekünk ehhez a faszsághoz ??
morog
2013. október 03. 21:49
Hihi... a fehér ház környéki utcákat már lezárták... Obama egyre jobban be van szarva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!