Máris előállítottak öt magyar szurkolót Bukarestben

2013. szeptember 06. 11:33

Öt magyar szurkolót előállított péntek hajnalban Bukarestben a helyi rendőrség, miután összetűzésbe keveredtek egy román csoporttal ‒ közölte a Mediafax hírügynökséggel Razvan Popa rendőrségi szóvivő.

2013. szeptember 06. 11:33

Popa beszámolója szerint az incidensre a történelmi belvárosban (ahol szórakozóhelyek százai működnek), hajnali fél négykor került sor, egy 30 fős magyar drukkercsoport és egy kisebb létszámú román társaság üvegeket dobált egymás felé.

Az összetűzés nyomán öt magyar szurkolót átadtak a 10-es számú rendőrőrsnek, egy románt pedig megbírságoltak csendháborításért” ‒ mondta a szóvivő. Hangsúlyozta, hogy a (bukaresti főpolgármesteri hivatalhoz tartozó) helyi rendőrség rendfenntartói és közlekedésrendészei folyamatosan járőröznek a történelmi belvárosban, 12 lovasrendőr pedig a bukaresti Nemzeti Aréna körül teljesít szolgálatot, ahol 20 órától rendezik a román‒magyar labdarúgó világbajnoki-selejtezőt.

A Mediafax szerint a Bukarestbe tartó különvonaton érkező magyar szurkolók sörös dobozokat és petárdákat dobáltak a peronra éjjel fél kettőkor, amikor a szerelvény megállt Aradon, és a hatóságok megkezdték a határellenőrzést. A beszámoló szerint a szurkolók egyike kijelentette: „12 ezer doboz sörünk van”. A kirándulócsoport vezetője hangosbemondón kérte a drukkereket, hogy ne szálljanak le a vonatról, maradjanak csendben és viselkedjenek civilizáltan az útiokmány-ellenőrzés alatt ‒ közölte a román hírügynökség.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. szeptember 06. 15:38
Ezt előre lehetett látni sok ""szurkoló"" csak a balhéért megy, a foci nem érdekli!!!
Obulus
2013. szeptember 06. 15:32
http://sportgeza.hu/sport/2013/09/06/sportpentek/ Remélem jól meggyepálják őket.
Obulus
2013. szeptember 06. 14:30
"Jó lenne anélkül nyerni Bukarestben, hogy balhé lenne. Sajnos, azonban 2006 ősze óta tudom, hogy a magát szurkolóknak nevező rendbontók mire képesek. Olvasom itt-ott, hogy filmekkel, transzparensekkel készülnek, nyilván a másik tábor sem türtőzteti majd magát. Pedig a magyar foci szempontjából sem az átkos Trianon a tét, hanem hogy 1986 után ismét kijutunk-e egy világbajnokságra. Az orbáni magyar futballvilág stadiont épít, pedig a lelátók üresek, fuldokolnak a bundabotrányban, ömlik a közpénz a miniszterelnök kedvenc sportágába, a kupacsapatok kiestek. Itt tart a magyar foci. Utoljára 1981-ben nyertünk Románia ellen. Mi továbbjutottunk, ők kiestek. Talán most újra így lesz. Én nagyon szurkolok. Nem azért, hogy Orbán utólag a mellét döngesse, mintha ő lőtte volna a gólt, mint 32 éve Fazekas László. A csapatért szorítok, és hogy ebben a viharvert, tönkretett országban legalább egy estére meglegyen sokak öröme." (Gyurcsány Ferenc)
Trükkök Százai...
2013. szeptember 06. 14:23
ultrák teadélutánja a restiben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!