Több mint ötszáz halott van Egyiptomban

2013. augusztus 15. 17:52

Immár 525-re emelkedett a halottak száma a zavargásokba süllyedt Egyiptomban: ez a legvéresebb nap Mubarak elnök megbuktatása óta – írja a NOL.

2013. augusztus 15. 17:52

A biztonsági erők szerda reggel megindultak a Mohamed Murszit támogató ülődemonstrációk ellen Kairóban. A csütörtökön kiadott hivatalos adatok szerint 525 áldozata van eddig a harcoknak (közöttük 43 katona vagy rendőr) és háromezer sérült van. Hazem Beblavi egyiptomi miniszterelnök szerint a két demonstráció nemzetbiztonsági veszélyt jelentett Egyiptomra.

Az ideiglenes kormány rendkívüli állapotot hirdetett ki, de a Muzulmán Testvériség mára tiltakozó tüntetésre hívta a híveit Kairóban. Friss hírek szerint a tüntetők megrohanták a kormány központi épületét Gizában. A rendőrök visszaverték a támadást, de az épületet evakuálni kellett. A tüntetők célja a katonai puccsal hatalomra került kormány leváltása – olvasható a NOL-on.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. augusztus 15. 18:29
Még szerencse, hogy a Pentagon szerint nem puccs történt. Mi lett volna, ha tényleg megpuccsolják a választott elnököt, nem csak egyszerűen lecsukják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!