Hét évet kapott Berlusconi

2013. június 24. 17:54

Hét évre ítélte a milánói elsőfokú bíróság hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt az úgynevezett Ruby-perben, egyúttal örökre eltiltotta a közhivatal viseléstől kiskorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt.

2013. június 24. 17:54

A bíróság egy évvel szigorította az ügyészség által kért hat év börtönt. A kizárólag nőkből álló bírói testület ítéletét a milánói bíróság épülete előtt a Berlusconi vezette Szabadság Népe (PdL) párt híveinek tiltakozása kísérte, miközben balközép tüntetők éljeneztek.

Teljesen irreális ítélet. A bíróságban még az ügyészségnél is több előítélet volt. Fellebbezni fogunk” – nyilatkozta elsőként Niccolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje.

A múlt héten az olasz alkotmánybíróság elutasította Silvio Berlusconi fellebbezési kérelmét egy másik folyó üggyel, a Mediaset-perrel kapcsolatban, amelyben a volt kormányfőt adócsalásért első- és másodfokon is elítélték. Így a per ősszel harmadfokon folytatódik, és a semmítőszék jogerőre emelheti a milánói bíróság ítéletét, amely tavaly októberben elsőfokon, majd idén májusban másodfokon is négy év börtönt szabott ki Berlusconira, és öt évre közhivatal viselésétől is eltiltotta.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. június 25. 17:24
Anno Anreotti 24 évet kapott első fokon. http://www.origo.hu/nagyvilag/2002111824ev.html
hümmögő
2013. június 24. 19:17
Mehetne mellé a mi vezérünk is! Rászolgálna a tolvaj bandájával! Én 2 évvel megelégednék és mindent visszacsináltatnék! Hm!
USsange
2013. június 24. 19:15
Berlusconinak azóta megy ilyen rosszul a szekér, mióta megbaszhatatlanul kövér nőnek nevezte angela merkelt. http://hetivalasz.hu/vilag/ordenare-stilusban-beszelt-a-kormanyfo-41482/?cikk_ertekel=1&ertekeles=1/
kamasuka
2013. június 24. 18:50
Első fok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!