A nép dönhet a Gezi Park sorsáról

2013. június 13. 09:20

A török kormánypárt szóvivője szerint népszavazás útján rendezhetik az isztambuli park körüli vitát.

2013. június 13. 09:20

Hüseyin Çelik szóvivő (Igazság és Fejlődés Pártja) ígéretet tett arra, hogy Isztambulban népszavazás dönthet a Gezi Park átalakítási tervéről. Ezt azután mondta, hogy Erdoğan miniszterelnök a párt székházában fogadta a tüntetők 11 fős küldöttségét. Azonban több tüntető szervezetet nem hívtak meg ezekre a tárgyalásokra, ahol az isztambuli népszavazás ígéretével próbálja lehűteni a kedélyeket: hetek óta tartanak ugyanis a tiltakozások.

Meghallottuk az emberek hangját. Lehet, hogy nem értünk vele egyet, de így működik a demokrácia” – mondta Hüseyin Çelik kormánypárti szóvivő újságírók előtt. A helyi népszavazás ígérete mellett felszólította a tüntetőket, hogy hagyják el a területet.

A tüntetők szóvivője ugyanakkor kijelentette: a Gezi Parkot nem szabad átalakítani, parknak kell maradnia. Véget kell vetni a rendőri erőszaknak, és ki kell vizsgálni a túlkapásokat. „Bízunk abban, hogy a kormánnyal most megkezdett párbeszéd folytatódni fog” – nyilatkozta İpek Akpınar.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocsa1971
2013. június 13. 13:10
És a mi Viktorunk is így fog járni 2016-ban,csak nálunk ez polgárháborúba fog torkollni,mert hogy jövőre biztos,hogy nyerni fog,ha nyer ha nem,s ez arra fogja ösztönözni,hogy tvábbépítse a putyini magyarországot...csak hát Putyin és Orbán közt akkora a különbség,mint Magyarország nagysága és Oroszország nagysága közt...ez az ember totális romlásba viszi ezt az országot,és most nem Törökországra gondolok,pedig a török miniszterelnök se semmi
Odoaker
2013. június 13. 12:48
Betévedtem egy óvodába, úgy tűnik a sok Gezi-zésből...
Ouroboros
2013. június 13. 09:48
Gezi Park? Hangzás alapján én egy Lázár János-szobrot állítanék ott föl a török-magyar kapcsolatok erősítése érdekében. Komolyra fordítva: ez önmagában lófasz és esti fény. Nem ezzel van ott a gond, hanem az iszlámmal összefonódott orbanizációval.
Secnir
2013. június 13. 09:39
"A tüntetők szóvivője ugyanakkor kijelentette: a Gezi Parkot nem szabad átalakítani, parknak kell maradnia. " -viszont a nevét nagyon szívesen lecserélnék, mondjuk Nem Gezi Park-ra. "„Meghallottuk az emberek hangját. Lehet, hogy nem értünk vele egyet, de így működik a demokrácia” – mondta Hüseyin Çelik kormánypárti szóvivő újságírók előtt." -hol hallottam ezt, kinek a szájából, ejnye, no, nem jut az eszembe a neve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!