Észak-Korea figyelmeztette a Dél-Koreában tartózkodó külföldieket

2013. április 09. 09:10

Patriot PAC-3 légvédelmi rakétát telepített Tokió belvárosába kedd reggel a japán védelmi minisztérium az Észak-Korea esetleges ballisztikusrakéta-kilövése elleni védekezés jegyében.

2013. április 09. 09:10

Az elhárítórakétát a császári palota közelében helyezték el. A japán légierő további két PAC-3-as légvédelmi rendszert készül telepíteni a japán fővárosba, amelyek a szigetország második védelmi vonalát képezik majd a korábban a Japán-tengerre kivezényelt, Aegis rakétaelhárító-rendszerrel felszerelt rombolók mellett.

Onodera Icunori védelmi miniszter vasárnap rendelte el, hogy a japán hadsereg semmisítsen meg minden, a szigetország területét veszélyeztető észak-koreai rakétát, miután dél-koreai értesülések szerint Phenjan a héten újabb kilövést készül végrehajtani. Szöuli kormányzati források szerint Észak-Korea a múlt hét végén két, közepes hatótávolságú Musudan rakétát szállított keleti partvidékére, amelyeket állítólag mobil kilövőállásokra helyeztek fel.

Japán lapoknak nyilatkozó kormányzati források szerint nincs nagy valószínűsége, hogy egy Észak-Koreából induló támadás veszélyeztetné a szigetországot, de a japán hadsereg minden esetleges válsághelyzetre felkészül Phenjan háborús retorikája miatt.

Észak-Korea figyelmeztette kedden a Dél-Koreában tartózkodó külföldieket, hogy készüljenek fel az ország gyors elhagyására, ha háború törne ki a félszigeten. „Nem akarjuk, hogy háború esetén bántódásuk essen a Dél-Koreában tartózkodó külföldieknek” – közölte az észak-koreai Ázsiai-csendes-óceáni Békebizottság szóvivője, akit a KCNA hírügynökség idézett.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. április 09. 13:55
Szegény emberek, akiket le-föl vonultatnak, ökölbe szorított kézzel!
kjkj945
2013. április 09. 13:54
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/11486_449613505115892_2056772275_n.jpg
czsolt5
2013. április 09. 11:15
Ha Kína hivatalosan is leveszi a kezét Észak-Koreáról, öröm lesz nézni, ahogy Dél-korea, USA és Japán egyesült erővel csinál fasírtot ebből a kisebbségi komplexusos kis disznóból.
red label
2013. április 09. 10:22
Ez köcsög, 30 éves, dundi, vágott szemú, elmegy a falig, aztán vagy felkenődik, vagy kisír valami békét, más lehetósége nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!