RMDSZ: A szülőföld megőrzéséért dolgozunk

2013. február 23. 11:23

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a szülőföld megőrzéséért dolgozik, nem támogat az erdélyi magyarságot megosztó, a szülőföld feladásával számoló szórványstratégiát – hangsúlyozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton a párt belső parlamentjének számító Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén.

2013. február 23. 11:23
Az RMDSZ elnöke arra reagált, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) múlt heti ülésén Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet vezetője, a kisebb létszámú Kárpát-medencei magyar közösségek „kontrollált visszavonulásának”, „önkéntes területfeladásának” a lehetőségét vetette fel.
 
Kelemen Hunor rámutatott: az RMDSZ szórványkollégiumok és a szórvány-Székelyföld partnerség működtetésével segíti a kisebbségben élő magyarok identitásának megőrzését, elköltöztetésük ötletét felelőtlennek tartja.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2013. február 24. 12:09
Március 10-el kapcsolatban azt mondta az RMDSZ: "Akarjuk az autonómiát, de azért annyira mégsem." Sikeresen veszik ki már 20 éve az autonómia vitorlájából a szelet. Nem értem a székelyeket, miért ezeket választják meg.
1120
2013. február 23. 23:49
A román "forradalom" után néhány hónappal már országos hálózattal, meg "pénzzel, paripával, fegyverrel" volt ellátva az RMDSZ. Aki tudja a választ arra a kérdésre, hogy miből, az azt is tudja, hogy ezt most miért csinálják...
packó_
2013. február 23. 19:42
A szórványmagyarság áttelepülésének az ötletét már régebben is hallottam. Elsőre meghökkentem, aztán elkezdtem gondolkodni rajta. Nem tudok dönteni az ügyben. Nyilván az ebben érintetteknek kell dönteni, de ha jönni akarnak, meg kell adni a segítséget. Azonban ez a f@sz arrogancia, hogy beszélni se lehessen a dologról, gondolkodni se lehessen, mert az mondta, aki mondta, na ez tényleg bolsi tempó.
ottapont
2013. február 23. 16:43
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem vesz részt a március 10-i marosvásárhelyi tüntetésen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!