Negatív kampánnyal mérsékelné a bevándorlást Nagy-Britannia?

2013. január 28. 11:58

A Guardian szerint a brit kormány azt tervezi, hogy az országot negatívan beállító kampánnyal beszélje le a románokat és a bolgárokat a bevándorlásról.

2013. január 28. 11:58

Kérünk benneteket, ne gyertek Nagy-Britanniába – itt esik az eső, alig van munka, és alacsonyak a fizetések” – a Guardian szerint állítólag ilyen szlogenekkel kampányolna a brit kormány Romániában és Bulgáriában. A negatív kampányon túl állítólag még sok más intézkedésben is gondolkozik a kabinet, hogy megfékezze a jövőre várható bevándorló-hullámot. 2014 januárjától nyílnak ugyanis meg a román és a bolgár munkavállalók előtt az uniós határok.

Egy brit kormányzati forrás nem erősítette meg a tervet a lapnak, csak annyit mondott, hogy a kabinet számos lehetőséget vizsgál. Egyes értesülések szerint az is felmerült, hogy korlátozzák a bevándorlók hozzáférését a közszolgáltatásokhoz – írja az Origo.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. január 28. 22:11
Nemrég jártam Londonban. Az angolok jobban teszik, ha elkezdenek lengyelül tanulni. :)
Cassi
2013. január 28. 15:56
Mit tennének egy angol befektetési bank román/bolgár vagy természetesen magyar kirendeltségén, ha valaki leülne az épület elé egy "Kérlek szépen, ne vegyétek el a pénzünket!" táblával? Jót nevetnének, és egy kioktató "De hát ilyen a piacgazdaság..." mosoly kíséretében minden menne tovább, mintha mi sem történt volna. Hát akkor, kedves brothers and sisters! Ilyen a piacgazdaság! Tessék versenyezni a k-európai dolgozókkal. Nem tetszik a móka? Van élet az EU-n kívül is. Állítólag ezt most már lehet mondani, most már nem fasizmus, csak akkor volt az, amikor Orbán mondta. Az viszont nem megy, hogy nektek mindent, nekünk meg a nagy semmit, really sorry.
Csigorin
2013. január 28. 14:34
Jaja bazmeg, ha annyira szar Angliaban, akkor miert nem ok jonnek Romaniaba meg Bulgariaba? :) Amugy kellene csinalni valami tuleloshowt angoloknak, kibaszni parat Kelet-Europaba, eljenek meg kozmunkabol par honapig, aztan filmezni oket, siman el lehetne adni... Sot, az osszes kozteri kamerabol osszevagni egy nagy kelet-europai osszkepet es eladni nekik tuleloshowkent.
Senye Péter
2013. január 28. 14:21
Lehet, hogy a SOTE-n helyeznek ki óriásplakátokat? A bevándorló orvosok problémát jelentenek nekik, mert ott sem feneketlen pénzeszsák az egészségügyi kassza. Tavaly 'rájöttek', hogy a jövevény orvosok közel sem anyanyelvi szinten beszélik az angol helyi dialektusait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!