Berlusconi visszatér?

2012. november 27. 11:28

Napok kérdése és Silvio Berlusconi feltámasztja a Forza Italia pártot – jósolta a volt kormányfő politikai visszatérését a keddi olasz sajtó.

2012. november 27. 11:28

Csütörtökön jelenti be Berlusconi a Forza Italia (Hajrá Olaszország) újjászületését – értesült a Berlusconi család birtokolta Il Giornale. Az újság szerint a párt neve, logója és himnusza is ugyanaz lesz, mint a Berlusconi által 1994-2009 között vezetett politikai erőé. A napilap úgy tudja, hogy Berlusconi először kilép a jobbközép Szabadság Népéből (PdL), majd újból útjára indítja az általa tizennyolc évvel ezelőtt alapított Forza Italiát. A bejelentés helyszíne Milánó lesz, de az sem kizárt, hogy Berlusconi szokása szerint videóüzenetet intéz az olaszokhoz. A PdL vezetői napok óta Arcoréba zarándokolnak, Berlusconi Milánó közeli villájába, ahol lázas egyeztetés folyik a PdL és az FI jövőjéről – írta az Il Giornale.

Más újság szerint Berlusconi megvárja a Demokrata Párt (PD) vasárnapi miniszterelnök-jelölt választása második fordulójának eredményét. Berlusconi egyelőre nem erősítette meg a hírt, de nem is cáfolta. Saját kereskedelmi televízióin egy „új erőről” beszélt. „Az, aki tíz évig kormányfőként irányította Itáliát, nem nézheti tétlenül, hogy az ígért liberális forradalom nem vált valóra” – fogalmazott. Csak az biztos, hogy a PdL-t teljes káosz uralja – vélte a Corriere della Sera. A milánói konzervatív napilap szerint a Forza Italia újralapításával Berlusconi a „sírba küldi” a PdL-t. Az újság hangsúlyozta, hogy a felmérések az új FI támogatottságát egyelőre 7 százalékra teszik. 

Ha életre kelti egykori pártját, Berlusconi nyíltan szembeszáll Angelino Alfano PDL-főtitkárral, aki a PdL december 16-i miniszterelnök-jelölt választására készül. A vállalkozó Berlusconi 1994 januárjában lépett be a politikába a FI-vel, mely ugyanazon évben megnyerte a választásokat és 21 százalékkal a legnagyobb olasz párt lett. 2009-ben a FI és a jobboldali Nemzeti Szövetség (AN) fúziója létrehozta a PdL-t. A 76 éves Berlusconi idén október 24-én bejelentette az aktív politikából való visszavonulását, majd néhány nappal később – miután adócsalás miatt egy évre ítélték – visszakozott.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dehumanizer
2012. november 27. 12:54
"miután adócsalás miatt egy évre ítélték" Nekem ezek után nem lenne pofám nyilvánosan sem szerepelni, nem hogy... na de hagyjuk.
Robin
2012. november 27. 11:46
76 évesen... legfeljebb a hattyúdalra, ami elől nagyhirtelen rúgták ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!