Százmilliók áram nélkül Indiában

2012. július 31. 15:55

Hatszázmillióan maradtak áram nélkül Észak-, Északkelet- és Kelet-Indiában. A hétfői leállás után az áramellátást ugyan helyreállították, de a hálózat újra összeomlott kedden, egy időben két másikkal. A kimaradás miatt leállt a vasút és a metró, folyamatos forgalmi dugók vannak az érintett területeken. Észak-Indiában százötven bányász ragadt a föld alatt.

2012. július 31. 15:55

Az ország több mint fele áram nélkül maradt Indiában, miután egyszerre állt le három elektromos hálózat kedden. Az északi már hétfőn is leállt, de estére helyreállították a működését, ez kedden újra összeomlott. Az északi hálózat összeomlásával a keleti és északkeleti hálózat is leállt. Sushil Kumal Shinde energiaügyi miniszter szerint a kimaradást az okozta, hogy az egyes államok a kvótájukon túl próbáltak áramot felvenni a nemzeti hálózatból.

A vonatok és a metrók közlekedése leállt az érintett területeken, a kórházakat generátorokról látják el árammal. Sok helyen a közlekedési lámpák sem működnek, így folyamatosak a dugók. Nyugat-Bengálban százötven bányász a föld alatt rekedt.

A részleges áramkimaradások gyakoriak Indiában, ehhez hasonló teljes leállás utoljára 2001-ben volt. A leállás oka eddig ismeretlen, de közrejátszhat benne a tény, hogy a vezetékek jó része el van öregedve. A miniszter tájékoztatása szerint este hét körül állítják vissza a szolgáltatást.e

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. július 31. 20:20
Az indiai áram ellátás uojan mint a baloldali cocializmus azt is mindig ujra inditják aztán össze omlik: Lásd! 1919, 1944, 1956, 1968, 1998, 2004, 2006, agusztus, október, 2007, 2008 január, február, március, április, május 2009, 2010.
Parasztvakítás
2012. július 31. 19:30
Láttam valamelyik csatornán egy műsort,hogyha lenne egy komolyabb napkitörés,(mely közvetlenül az emberre veszélytelen)viszont,annyira túl terhelné a vezetékeket hogy a nagy elosztóközpontok, és trafók gallyra mennének!!Fél év kellene a helyrehozásukra viszont ezalatt kb 2 milliárd ember meghalna!Jobban belegondolva szerintem igaz lenne!!
Rudolf János
2012. július 31. 19:07
Hát úgy történt, hogy Orbán Viktor ellopta... na tényleg de tényleg Orbán nagy haverja a kehidai Horváth Tihi. Orbán rendre nála alszik mikor erre jár, stb.. külön lakrész van számára abban a szállodában amit Tihi Orbántól kapott ajándékba(!) Na ez a 2 okos kitalálta, hogy ide is építenek EU-s pénzből egy klafa szenyvízes telepet, amit persze okosba majd a Tihi kivitelez. Hát kurva drága lett, az önkormi cég bele is bukott.. Persze mert az EU meg úgy számol, hogy nincsen ez a pénz ajándékba, hanem termeld ki az amortizációt.. (ha tönkremegy ne ők fizessék a másodikat is) Szóval a nép most kurva sokat fizet és mindig emlegetik is Tihit meg Orbánt mikor kapják a klasz kis csekket, ha ugyanis csak felét lopták volna el annak amit kell abból a bizonyos EUs pénzből (amit ugye nekünk kell most visszatermelni), akkor is mennyivel olcsóbb lenne ma itt az élet.. Hát így megy ez kérlek vidéken..
Rudolf János
2012. július 31. 18:38
37ezer magyar család villanyáram nélkül http://www.neplap.net/hir/37ezer-magyar-csalad-villanyaram-nelkul
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!