Nyugatról féltik a román demokráciát

2012. július 08. 10:17

Guido Westerwelle német külügyminiszter és Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa is aggodalmát fejezte ki a közös uniós értékek romániai helyzetével kapcsolatban. A két politikus a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak nyilatkozott.

2012. július 08. 10:17

 

A német külügyminiszter attól tart, hogy Romániában a belpolitikai összeütközések miatt sérülnek az Európai Unió alapvető értékei, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa szerint pedig az államfő körüli konfliktus veszélybe sodorhatja a román igazságszolgáltatás függetlenségét.

Guido Westerwelle német külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnapi német lapnak hangsúlyozta: nem érdemes arra számítani, hogy a német kormány „egyszerűen nem vesz tudomást” a romániai fejleményekről. A közös értékek sérelme akár a román uniós integráció lezárását is megkérdőjelezheti – fejtette ki.

Viviane Reding, az EB igazságügyi biztosa a lapnak azt mondta, hogy „egyre nagyobb aggodalommal” szemléli a romániai fejleményeket.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2012. július 08. 13:31
hogy lehet olyat félteni, ami nem létezik? a legszebb, hogy nem is létezett soha! miről beszélnek a jóemberek?
tóth mária
2012. július 08. 12:52
A Ponta rosszabb, mint a Csau! Még Fico van egy szinten vele! Remek, nationalista szomszédaink vannak, akik nagy ívben le.... az ott élő kissebbségeket, bezzegh!!! mi mindenkinek gazsulálunk! Megérdemeljük a sorsunkat, egyik igából a másikba. Nagy jövő!
kjkj945
2012. július 08. 12:46
A nyugat a magyarokat is féltette.
balint60
2012. július 08. 11:37
Nem értem; a Ponta-kabinet él a választási győzelme által elért felhatalmazással. A nemzetközi ballib (tipikus képviselői a német Westerwelle és az EU-biztos Reding)pedig szokása szerint ármánykodik, összeesküszik, kettős mércét alkalmaz, félreért, sszuverenitásban korlátoz. Ne pofázzanak bele egy demokratikusan megválasztott és népe akaratát megvalósító kormány tevékenységébe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!