Kitálalt egy volt IMF-es

2012. július 23. 12:50

Húsz év után felmondott az IMF egyik vezető közgazdásza. Peter Doyle felmondólevelében élesen kritizálta a valutaalapot: hozzá nem értésről, hiányosságokról és katasztrofális kinevezésekről írt.

2012. július 23. 12:50

A múlt hónapban húsz év után felmondott az IMF egyik vezető közgazdásza, távozását levélben indokolta meg. Peter Doyle – BBC és CNN által is idézett – felmondólevelében azt írta, szégyelli, hogy a valutaalapnál dolgozott. A közgazdász szerint az IMF legnagyobb hibája, hogy bár minden információ rendelkezéséére állt, mégsem figyelmeztette a világ vezetőit a globális és az eurózóna válságának mélyülésére.

Doyle kritizálta a kinevezési gyakorlatot is. A közgazdász szerint a jelenlegi IMF-vezér, Christine Lagarde kinevezése is beleillik a „szennyes” kiválasztási folyamatba. Nem tetszését fejezte ki amiatt is, hogy a gyakorlat szerint az IMF vezetője mindig európai, a Világbank élére pedig amerikai jelölt kerül. „Vannak itt jó emberek is, de ők inkább továbbállnak. Érdemes lenne vigyázni arra, hogy az IMF ne veszítse el több emberét” – fogalmazott levelében Doyle.

Az IMF szóvivője a CNN-nek azt mondta, semmi nem támasztja alá a közgazdász állításait.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2012. július 23. 20:52
Peter Doyle-nak 20 (!) év kellett, hogy rájöjjön munkáltatója kártékonyságára? 2008-óta az irodűjában nézte a plafont? No nem, a levele második sorában megköszöni a svédeket az izraelieket stb, hogy milyen jóindulattal viseltetnek felé....Egy biztos, nyugodt és kényelmes pihenőre számíthat, hátradőlve fotelből nézheti, hogyan omlik össze az EU-Euro...
slomovicz
2012. július 23. 19:30
Pont ideillik annak két hazaárulónak a cselkedete, akik időt , fáradságot nem kimélve, feljelentették magyarországot az IMF tárgyaló delegációnál. Ha jól emlékszem, valami - két ellenzéki pártpolitikus volt. Hazaáruló, rongy emberek.,
HSL
2012. július 23. 18:58
és mégis több pénzük van mint eltolcsinak igazságtalan az élet, brühühü
cutcopy
2012. július 23. 15:25
Megérettek a csődre..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!