Lemondott tisztségéről a román kulturális miniszter

2012. június 19. 21:17

Lemondott kedden tisztségéről Mircea Diaconu, a bukaresti kormány kulturális és örökségvédelmi minisztere, miután a legfelsőbb bíróság az összeférhetetlenségi törvény megsértése miatt három évre eltiltotta a közhivatalok viselésétől.

2012. június 19. 21:17

Mircea Diaconu ellen az állami tisztségviselők vagyonosodását vizsgáló Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) indított eljárást 2011 novemberében, amiért 2008 óta egyszerre volt a fővárosi Nottara Színház igazgatója és a román parlament szenátora.

 
A politikus a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével, Crin Antonescuval közösen tartott sajtóértekezletén jelentette be távozását a kormányból. A liberális pártelnök közölte, hogy a PNL Puiu Hasotti szenátort jelöli a kulturális tárca élére.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2012. június 20. 10:46
Érdekes. Nem tudta szegény, hogy a két funkció egyidejű betöltése szabálytalan? Mint tudjuk, s törvény nem ismerete semmi alól nem mentesít.
Mimes
2012. június 20. 08:37
"...három évre eltiltotta a közhivatalok viselésétől. " Ízlelgessük ezt a félmondatot kicsit!
Natty Bumppo
2012. június 19. 22:21
Tipikus liberális kormány tipikus tagokkal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!