NYT: Csökken az iráni háború esélye

2012. április 30. 17:22

A New York Times értesülései szerint a washingtoni döntéshozók belpolitikai célja, illetve Teherán rugalmasabb fellépése nyomán jelentősen csökkentek egy esetleges iráni katonai konfliktus kitörésének esélyei.

2012. április 30. 17:22

„Jelentősen csökkent” annak az esélye, hogy a közeljövőben katonai konfliktus törjön ki az iráni nukleáris program miatt – írta hétfőn amerikai hivatalos személyekre és elemzőkre hivatkozva a The New York Times.

A lap szerint a szankciók megszigorításának veszélye arra késztette Teheránt, hogy megpróbáljon rugalmasabb taktikát alkalmazni az Egyesült Államokkal és a más hatalmakkal folytatott egyezkedésben, a közvetlen tárgyalásokhoz való visszatérés pedig mindkét oldalon lecsendesítette a leghevesebb nyilatkozatokat.

A NYT rámutatott, hogy Izraelben a növekvő megosztottság jelei mutatkoznak a politikai vezetés, illetve a katonai és a hírszerzési vezetők között abban a kérdésben, hogy bölcs döntés lenne-e megtámadni Iránt. A Fehér Ház pedig a választási évben elejét akarja venni minden olyan konfliktusnak, amely megzavarhatná a globális olajpiac működését.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendée
2012. április 30. 20:29
Jó lenne azt képzelni, hogy "győzött a józan ész", csak sajnos egészen másról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!