Jaroslaw Kaczynski szerint meggyilkolták fivérét

2012. április 09. 16:09

Ismét annak a gyanújának adott hangot Jaroslaw Kaczynski lengyel ellenzéki politikus, hogy merénylet áldozata lett ikertestvére, Lech, volt lengyel elnök.

2012. április 09. 16:09

Kedden lesz két éve, hogy a nyugat-oroszországi Szmolenszknél sűrű ködben leszállás közben a földnek csapódott Lech Kaczynski elnök különgépe. A balesetben meghalt a repülőgép összes utasa – lengyel állami, egyházi és katonai vezetők – és a teljes személyzet.

„Van egy olyan érzésem, hogy Lech Kaczynski elnököt meggyilkolták” - mondta Jaroslaw Kaczysnki az Onet lengyel hírportálnak. Szerinte Lengyelországban és külföldön is vannak, akiknek érdekében állt Lech Kaczynski halála”. A politikus szerint végre ki kell derülnie az igazságnak, mert sok minden arra utal, hogy merénylet történt. A Gazeta Wyborcza felmérése szerint a lengyelek 18 százaléka ad hitelt a merényletről szóló teóriáknak.

Az orosz jelentés szerint Andrzej Blasik, a lengyel légierő főparancsnoka és az elnök protokollfőnöke a biztonsági előírásokat megsértve a pilótafülkében tartózkodott a baleset időpontjában. Feltehetően nyomást gyakoroltak a pilótákra, hogy a szmolenszki légiirányítók utasítása ellenére kíséreljék meg a leszállást, és ez vezetett a katasztrófához.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. április 09. 21:57
A történelem telis-tele van király-gyilkossággal, nagy emberek megmérgezésével, a körülményeket illetően soha ki nem derített balesetek sorozatával. Elég, ha a két világháborút megelőző "közvetlen " eseményekre gondolunk. Ahhoz, hogy lángba boruljon a világ, "elég volt" megölni egy trónörököst, illetve felgyújtani a Birodalmi Épületet! Ma az is elég, ha "valakiről" azt feltételezik, hogy atombombát akar gyártani. A valóság pedig : A JAVAK megszerzése. Ahhoz, hogy az egész vezérkar egy gépen utazzon, aztán balesetet szenvedjen, nem kell nagy képzelőerő. A kérdés az: Hogyan utazhattak egy gépen?
magnamater
2012. április 09. 20:01
Ezt nemcsak Jaroslaw Kaczynski gondolja!
egysegelem
2012. április 09. 17:53
Ilyenkor picit megnyugtat, hogy az idiotizmus politikai szintre emelese nem csak magyar talalmany.
Cassi
2012. április 09. 17:12
Amíg nincs bizonyíték, addig nincs gyilkosság. Minden eddig ismert tény arra mutat, hogy tragikus elkúrássorozat történt, nem több. "Van egy olyan érzésem, hogy Lech Kaczynski elnököt meggyilkolták" Ha tényleg ez az összes konkrétum, akkor nincs miről beszélni ("van egy olyan érzésem, hogy Elvis él").
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!