Határozatban támogatja Magyarországot a Szolidáris Lengyelország

2012. március 25. 11:07

A Szolidáris Lengyelország (SP) határozatba foglalta: ellenzi „a demokrata módon megválasztott és általános támogatásnak örvendő magyar kormány ellen irányuló hecckampányt”.

2012. március 25. 11:07

Magyarországot támogató határozatot fogadott el a nemzeti konzervatív Szolidáris Lengyelország (SP) pártalapító ülésén szombaton - olvasható az onet.pl lengyel hírportálon. A kongresszus több mint ezer résztvevője által megszavazott határozatban az SP szolidaritását fejezte ki Magyarországgal és támogatásáról biztosította a magyar kormányfőt. „Ellenezzük a demokrata módon megválasztott és általános támogatásnak örvendő magyar kormány ellen irányuló hecckampányt” – hangoztatták a dokumentumban.

Zbigniew Ziobro, a párt elnöke már március elején hangsúlyozta, hogy az SP a magyar kormánypárt „eredményes, sikeres útján” akar haladni. Az új párt politikusai szombati beszédeikben is Magyarországot mutatták fel követendő példának. Jacek Kurski európai parlamenti képviselő, a párt elnökhelyettese például a bankadó bevezetését sürgette Lengyelországban.

Az SP-t a Jaroslaw Kaczynski vezette nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság pártból tavaly ősszel eltávolított politikusok alapították, és szombatig parlamenti frakcióként működött a lengyel politikai színtéren.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. március 26. 00:20
Vajon a hecckampány része a 27%-os áfa, az 500 ft-os benzinár, a termőföldek elrablása a családi gazdálkodóktól,az oligarchák minisztériumba ültetése.....? Vagy ez csak a kormány ajándéka grátisz?
zsoszta
2012. március 25. 21:23
Hehe, Orbán elvtárs exportálja az unorthodox(leánykori nevén kommunista) forradalmát Lengyelországba! 3,6 milliárdot kapott egy régi jó kommunista káder, Csizmadia László az internacionalista segítségnyújtásra és Orbán lengyel pártjának támogatására.
trespass
2012. március 25. 13:39
Hogyan kell határozatban támogatni? Ennek olyan cucilista felhangja van: "igen elvtársak, úgy határoztunk, hogy támogatjuk..."
cutcopy
2012. március 25. 13:34
Nesze Kónya, a hajadra kenheted a szolidaritás klónodat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!