Az USA nem zárja ki a katonai akciót Iránban

2012. március 06. 19:02

Leon Panetta védelmi miniszter kijelentette: ha a diplomácia nem válik be, a katonai akció az utolsó alternatíva.

2012. március 06. 19:02

Az Egyesült Államok katonai akciót indít Irán ellen, ha a diplomácia kudarcot vall - nyilatkozta kedden Washingtonban Leon Panetta amerikai védelmi miniszter.

 
„A katonai akció az utolsó alternatíva, ha minden más kudarcot vall” - mondta Panetta az Izraelt támogató legnagyobb amerikai lobbicsoport, az AIPAC tanácskozásán.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. március 07. 05:51
(Bemásolt írás) A cseh államfő szerint nem hasznos az Európai Unió 2012. március 6. 22:39:02 A cseh államfő szerint az Európai Unió nem hasznos Európa számára, mert a kontinensnek egy másfajta integrációra lenne szüksége. "Az Európai Unióba szervezett Európa hatalmas problémákba keveredett. Ez az intézmény nyilvánvalóan nem hasznos Európa számára. Európának egy másfajta integrációra lenne szüksége. Mindenekelőtt teljesítményre és hatékonyságra, nem pedig egy gyámkodó államra, amely elkedvetlenítően hat az európaiakra" - állítja Václav Klaus a héten megjelenő új könyvének előszavában, amely a cseh elnök honlapján már olvasható. "Nemrégiben olvastam egy szép elemzést a Római Birodalom végéről, s benne azt a mondatot, hogy +A rómaiakat elvakította saját felsőbbségi érzésük+. Úgy érzem, hogy pontosan ez érvényes a mai európaiakra is. Európa már nem akar sokat dolgozni, és védelmezni saját énjét. Európa már a posztindusztriális, posztmilitarista és posztproduktív korban akar élni, bár ez nem lehetséges" - vélekedik Klaus. Idézi A. W. Mitchell amerikai szerző megjegyzését, miszerint Európa egy "új Habsburg-Európává változik, az egykori birodalom minden problémájával együtt". Az europesszimizmusáról ismert cseh államfő úgy látja, hogy Európa maga tehet problémáiról. "Európa a Nyugat szélsőséges példája, amely szintén arról akarja meggyőzni önmagát, hogy rendkívüli, és példaként szolgálhat a világ maradék része számára. Arról győzködi magát, hogy kívülről érik támadások - a múlt században előbb a nácizmus, majd a kommunizmus, most pedig a militáns iszlám részéről. Ha eltekintünk az első kettőtől, amelyek egyértelműen európai gyökerűek, nyilvánvaló, hogy a valódi veszély a 21. században is újra belülről érkezik. A Nyugat kezdi elveszíteni önmagába vetett hitét, anélkül pedig a dolgok egyszerűen nem mennek" - fejti ki a cseh elnök. Václav Klaus "Kilencedik év" című új kötete az államfő 2011-ben elhangzott beszédeit és írásait gyűjtötte egybe, s ünnepélyes bemutatására szerdán kerül sor Prágában. Forrás: MTI
wartog
2012. március 07. 04:58
lesz ázsiai szövetség. holtbiztos. És mi természetesen a rossz oldalon állunk.Már' megint!
nyugi
2012. március 06. 21:18
Ebben a háborúban -már ha egyáltalán lesz- az atomfegyer bedobásának az esélye nulla.
pityesz74
2012. március 06. 20:51
Rohadjanak meg a mocskos jenkik a zsidajaikkal együtt!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!