Leváltanák a konzervatív kormányokat az EU-s szocialisták

2012. február 21. 18:20

Szocialista alternatívát hozna létre az EU baloldali politikusainak egy csoportja, melynek többek között Gurmai Zita MSZP-s EP-képviselő is a tagja. Véleményük szerint az adósságválság hibás kezelése a konzervatív kormányok számlájára írható.

2012. február 21. 18:20

Európai szocialista alternatívát hozna létre uniós baloldali politikusok egy csoportja. Az érintettek sürgető felhívást tettek közzé kedden annak érdekében, hogy a konzervatív kormányok véleményük szerint katasztrofális eredményeivel szemben egy új közös platform jöjjön létre.

 
„A konzervatív kormányok adósságválság-kezelése az elmúlt két évben a gazdasági inkompetencia és a politikai zűrzavar siralmas története volt” - fogalmaznak a szocialista politikusok a Le Monde című francia napilap honlapján olvasható írásukban. Véleményük szerint „az európai állampolgárok jobbat érdemelnek a hatalmon lévő konzervatívok által kínált aggasztó perspektívánál” és az általuk elért „katasztrofális eredményeknél”
 
Az első aláírók között szerepel egyebek mellett Hannes Swoboda, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője, Gurmai Zita EP-képviselő (MSZP) és Josep Borrell Fontelles, az Európai Parlament egyik korábbi elnöke.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. február 22. 09:04
Miről hörgött Gyurcsány Ferenc? A FIDESZ árnyékállamot épít. Gurmai meg egy hülye.
gytn
2012. február 22. 00:04
Lassan kiderül, hogy amit a jobboldali kormányok csinálnak bárhol at eu-ban, az mind rossz és antidemokratikus. Hazánkkal is az a baj, hogy 1948 óta 54 év demokrácia, aminek minden vívmányát tönkretették a klerikális náci fasiszta jobboldaliak. Úgy hallottam, hogy az új német államelnök is antikommunista - így tehát nem tetszik sokaknak, mert gonosz rasszista-fasiszta náci. Ha ilyen ütemben haladunk, lesz egyszer Szovjetunió az EU-ból is. Ahol a demokrácia "népi", az erkölcs szocialista, a sajtószabadságot meg megint Lendvai Ildikóék felügyelik. A jövedelmet pedig leadhatjuk majd a Goldman-Sachs-nak, akik a demokratikus miniszterelnököket delegálják.
khomeini
2012. február 21. 23:41
A konzervatív kormányok katasztrofálisan kezelik azt az adósságválságot, amit a szocialista kormányok kifogástalanul idéztek elő, ha jól értem a tiltakozás fő gondolatát...
Baal Shem Tov
2012. február 21. 23:30
Bolsevik lelkű és génű mocskos csürhe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!