Edmund Stoiber kiállt Magyarország mellett

2012. február 24. 10:09

A CSU volt vezetője szerint Európának kötelessége Magyarország támogatása a fejlődésben, valamint az EU stabilitásának megőrzése.

2012. február 24. 10:09

Edmund Stoiber csütörtökön a Német Gazdasági Klub húszéves jubileumi évfordulója alkalmából tartott budapesti rendezvény vendége volt. Bajorország volt tartományi miniszterelnöke szerint az európaiak, kiemelten a németek, a történelemből eredően is kötelesek arra, hogy támogassák – a politikai, történelmi és társadalmi magára találásában nehéz időszakot megélő – Magyarországot a fejlődésében, valamint arra is, hogy stabil állapotában őrizzék meg az Európai Uniót – írja a Heti Válasz.

A volt tartományi miniszterelnök szerint az EU tagjainak látniuk kell azt, hogy Magyarországon egy szélsőjobboldali, nyíltan antiszemita, Európa ellen agitáló párt van a parlamentben. „Egyik-másik lépés talán ennek tükrében érthetőbbé válik” - jegyezte meg, hozzátéve ugyanakkor, hogy Magyarországon pedig azt kell látni, hogy az Európai Bizottsága a szerződések őrzője, és az alapelvek betartására kell sarkallnia a tagállamokat. Orbán Viktor mindig egyértelműen hitet tett az EU mellett, és jónak tartom, hogy a szükséges párbeszédet folytatják - jelezte.

Aki még emlékszik arra, hogy az ezredforduló táján Európában milyen vita volt Ausztria miatt, az tudja, hogy az EU családjában semmi sem válthatja fel a baráti párbeszédet - hívta fel a figyelmet Edmund Stoiber.

A bajor politikus beszédében bírálta azt a mentalitást, hogy egyes államok többet költenek, mint amennyi a bevételük. Egy olyan állam, amely hitelektől függ, ki van téve a piacok játékának - figyelmeztetett, hozzátette azt is, hogy alkotmányba kell foglalni az eladósodás tilalmát.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. február 25. 09:13
Nem Magyarország mellett, hanem az Orbán kormány mellett. Nagy különbség. Orbánék ugyanazt csinálják a Jobbikkal, amit velük a szocik, össze vissza hazudoznak, alattomosan rossz hírüket keltik. Megérdemlik, mert nem mások mint a szocik, csak ne az ország látná kárát.
silenceCZ
2012. február 24. 17:25
Stoibernek igaza van. Ma Petr Nečas cseh miniszterelnök elhamarkodottnak és elhibázottnak nevezte a EU Bizottság Magyrországgal kapcsolatos döntését és szakszerűbb döntésekre szólította fel a Bizottságot, mert ilyen döntéssel szerinte nagyon nagy károkat okozhatnak az adott országnak a pénzpiacokon... na, most akkor Csehország következik:-)
Antigoné
2012. február 24. 16:31
Természetesen: pártpolitikában. Sorry!
Antigoné
2012. február 24. 16:07
Stoibernek akkor is nagy tekintélye van Nyugaton, hogy már nem aktív a páretpolitikában. Nem mellékesen: tökéletesen igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!