Messze még a szabadság Egyiptomban

2012. január 27. 09:36

Tavaly február 11-én lemondott Hoszni Mubarak, az egyiptomiak mégis úgy érzik, hogy a szabadság, amiért harcoltak, még nagyon messze van. A fiatal tüntetők továbbra is elszántak, pedig a hadsereg ideggázt vet be ellenük – sőt, harckocsikkal és éles lőszerrel szoktak rájuk lőni.

2012. január 27. 09:36

Kairó napközben egy nyüzsgő, ám nyugodt nagyváros, esténként azonban megtelnek az utcák. Az Index többek között a Facebook-ozó, modern arab fiatalokkal beszélgetett. „Van, akit az utcán erőszakolnak vagy ölnek meg” – állítja az egyik tüntető hölgy. Az egyik legismertebb kairói aktivista, a tavaly Nobel-békedíjra jelölt Ezra Abdel Fattah az Indexnek kijelentette: „Addig folytatjuk, míg el nem nyerjük a teljes szabadságot”. Az egyiptomi forradalom évfordulója január 25-án lesz.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2012. január 27. 12:26
Nagy tudatlanságra vall, hogy azt gondolták bármi is változni fog ha a Mubarakhoz hű sereg veszi majd át az uralmat. Eszük ezeknek is annyi van amennyi látszik. A folyamatos balhé miatt eltűntek a befektetők, a lázadás során szétrabolták a városokat, a közellátás szétesőben van. Jó ötlet volt ez a forradalom! Most már egyétek meg a saját szarotokat. Lehet ott még hápogni és lázadni, de a sereg nem lesz olyan jószívű mint Mubarak volt. Nagy vérengzés lesz a vége!
blogen
2012. január 27. 10:27
A tahrir téri tüntetőknek tegnapelőtt megint sikerült egy külföldi nőt meztelenre vetkőztetniük és tömegesen megerőszakolniuk: http://bikyamasr.com/55000/foreign-woman-stripped-of-clothes-assaulted-in-egypts-tahrir-square/ Az egyiptomi hadseregnek lassan itt lenne az ideje, hogy legéppuskázza ezeket az egyiptomi demokratákat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!