99 évestől vették el az állampolgárságot

2011. december 02. 17:35

A szlovák hatóságok ezúttal egy 99 éves rimaszombati asszonytól vették el az állampolgárságát.

2011. december 02. 17:35

Tamás Aladárné 1912-ben született Rimaszombaton. 2011 áprilisában, korára való tekintettel, gyorsított eljárásban kapta meg ismét a magyar állampolgárságot. A nyugdíjas tanítónő ezt meg is írta az illetékes hatóságoknak, tudván arról, hogy az eltitkolás esetén 3000 eurós büntetést kaphat.

Az idős asszony erre pénteken felszólítást kapott arról, hogy hétfőn le kell adnia szlovák állampolgárságát igazoló okmányait – függetlenül attól, hogy megírta: szeretné megtartani szlovák állampolgárságát is.

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. december 03. 14:34
Miért történik ennyi szörnyűség Szlovákiában? Régi történet Kínából:Wang Mang császár idejében felkelés tört ki, mely során a császárt, és a császári palota minden lakóját/a császári család minden tagját, a szolgaszemélyzetet, gyermekeket, nőket, öregeket/lemészárolták. E véres esemény után összehívták a birodalom bölcseit, állapítsák meg, mi okozta e szörnyű tragédiát. A bölcsek megállapították, sem a császár, sem a felkelők nem hibásak, a bajt az okozta, hogy ROSSZ HELYEN VAN A FŐVÁROS. Ezért Csang An régi fővárost elhagyták, és attól jóval távolabb felépítették Lo Jangot, az új fővárost. Hát ez a baj! SZLOVÁKIA ROSSZ HELYEN VAN! El kell vinni messzebbre, az Urálon túlra,államostól, állampolgárostól együtt, a nagy szláv testvér hazájába, onnan meg idehozni a már majdnem kiirtott rokonainkat. Az új helyen a szlovákok talán megtanulják, nem illik nőket, gyerekeket ölni, másokat megalázni és hasonló hitványságokat cselekedni.
cutcopy
2011. december 03. 11:29
Kezdjen új életet..?
HattoryHanzo
2011. december 03. 09:19
Egyébként, miközben tényleg vérlázító, értelmetlen atrocitásnak tesznek ki egy idős asszonyt, csak azért, mert a hátralevő kis idejét magyar állampolgárként is akarja leélni, egy európai uniós országban, szerintem ezzel olyan lehetőséget adatott Orbánnak, amivel ha valóban, profi államférfihoz méltóan jól él, rengeteget javíthat a külső megítélésén, és még ráadásul egy csomó régebbi, támadott intézkedést is legitimálhat részben, vagy egészben.Mondjuk ez az egész, az otromba sértésen túl, a szlovák politika komoly dilettantizmusáról árulkodik, szerintem nehéz jól artikulálni egy 99 éves néni elleni zaklató, ostoba, unszimpatikus, magyar kisebbség elleni eljárást, főleg mert nem nagyon érthető, mit védenek ilyen vehemensen, mi lenne sokall rosszabb nekik, ha a néni kettős állampolgár lenne? Ebből a történetből csináljanak is botrányt, jó hangosat, és most ráadásul simán nem is kell agresszívban tolni, csak érthetően megkérdezni, hogy ez akkor így most hogy? És erről azért már elvárható, hogy mindenkinek legyen valamilyen véleménye. Én úgy gondolom, hogy ez egy igen jó alkalom Orbánnak, hogy Martonyi, Schmitt, Németh Zsolt, Szájer bevonásával bizonyítsa rátermettségét. Lehet, hogy én értékelem túl, de szerintem most kül- és belpolitikai értelemben is korán jött a Jézuska, ebből is látszik, miért kell a KDNP a szövetségbe.
lake
2011. december 02. 21:56
Buga Tiborné 21,26-kor feltettem Neked egy kérdést...kérlek válaszolj... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!