A görög kormányfő kész lemondani, ha úgy van

2011. november 06. 18:39

Amint megalakul az új görög kormány, kész lemondani a miniszterelnöki pozícióról Jeórjiosz Papandreu. Ez a lépés volt a feltétele annak, hogy a görög ellenzék is részt vegyen a politikai válság megoldásában.

2011. november 06. 18:39

Lemondása szólította fel Jeórjiosz Papandreut a legnagyobb görög ellenzéki párt, az Új Demokrácia vezére. Annak ugyanis, hogy a párt aktívan részt vegyen a görög politikai válság megoldásában, az a feltétele, hogy Papandreu még azelőtt mondjon le, hogy a koalíciós tárgyalások megkezdődnének.

A kormányfő bejelentette: amint megalakul az új kormány, ő bejelenti lemondását. A válságkezelő kabinet egyébként négy hónapig, a tavaszi választásokig működne.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. november 07. 08:20
szegény papandreu nem bírta a nyomást gyorsan valami nyugis helyre kéne vinni, mert a végén még teljesen megháborodik
nyugalmazott tanár
2011. november 07. 06:49
"A görög kormányfő kész lemondani, ha úgy van" Ezt már Böszme is megaszondta.
ciseaux
2011. november 06. 21:23
Na, most végre mindenki láthatja, hogyan működik az a nagy EU demokrácia! szól a talán nem pontos idézet. A görögök évek óta nézik, ahogy országukat és őket egyénenként hogyan dönti csődbe az általuk választott kormány/ok...Nálunk 2002.-ben annyira gyűlölte a nép a "meglopta a nyugdíjasokat" Orbánékat, hogy gyorsan a "Buli színe piros-D-209"-re adta a voksát, aztán nyolc éven keresztül bolgogan hallgatta a süketelést és gyönyörködött az ország és a "deolcsóasvájcifrankhitelesek" becsődöltetésében. Mi csak hajszállal kerültük el a teljes véget, na de, hol van az már, gyorsan beszavaztunk egy 2/3-os Harry Potter kormányt, akiknek persze nincs varázspálcája, hogy abrakadabrázzon egy 50% GDP növekedést, eltüntesse az államadósságot, és mindenki végre befizethesen a magyar-mercijére, mert nagy dicsőségünkre, végre azt is "összeszerelhetjük", no nem német bérekért, meg a "szakszervezet" is a gyárkapunál marad...
Vizigót
2011. november 06. 21:08
Elnézve a család történetét, sanszos hogy nem ő az utolsó Papandreu nevű hellén miniszterelnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!