Monti megkapta a megbízást

2011. november 13. 20:29

Mario Monti közgazdászt, az Európai Unió volt biztosát kérte fel az új olasz szakértői kormány megalakítására Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnök. Monti vasárnap mindössze annyit közölt: „gyönyörű nap a mai”. A hírek szerint kis létszámú, pártpolitikusok nélküli miniszteri csapatban gondolkodik, és a 2013-as választásokig akar hivatalában maradni.

2011. november 13. 20:29

A törvényhozás két házának elnökével és a pártok vezetőivel tartott egész napos konzultáció után Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnök vasárnap este fogadta az Európai Unió volt biztosát, Mario Montit, és felkérte őt az új olasz szakértői kormány megalakítására.

Monti vasárnap nem nyilatkozott újságíróknak, mindössze annyit közölt: „gyönyörű nap a mai”. A közgazdász hétvégén Napolitanóval, Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével és Silvio Berlusconival is egyeztetett. Mario Monti a hírek szerint kis létszámú, pártpolitikusok nélküli miniszteri csapatban gondolkodik, és a 2013-as választásokig akar hivatalában maradni.

Montit és alakuló kormányát az Értékek Olaszországa (IdV) fenntartásokkal támogatja. A centrumpártokat tömörítő Harmadik Pólus vezetője ugyanakkor feltételek nélküli támogatásáról biztosította a közgazdászt. Az eddig kisebbik kormánykoalíciós Északi Liga úgy fogalmazott: „reméljük, a Monti képviselte megoldás nem lesz rosszabb a Berlusconi-problémánál”.

Silvio Berlusconi a szombat esti lemondása óta nem hagyta el római rezidenciáját, mindössze annyit üzent: büszke kormánya elmúlt három és fél éves munkájára. Távozását hatalmas tömeg ünnepelte Rómában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. november 14. 14:17
Majd a minősítők eldöntik, hogy Monti jó lesz-e vagy sem! Minden válság mögött lopás van! Nem kicsit, nagyon, hogy klasszikust idézzek!
szigno57
2011. november 14. 14:05
Az Olaszok azt hiszik, ez is a szokásos cirkusz. Pedig nagyon meg fognak lepődni, ez véresen komoly.
Panzergeneral
2011. november 14. 11:45
Ez melyik Monti? A Pájton?
bookmark
2011. november 14. 10:28
Az olaszok furfangosak. Nem fognak szivbajosak lenni, ha valakit el kell megint arulni, vagy kiugrani, mint ahogy a II vilaghaboruban is kiugrottak. Az ellenzek nem kapalodzik azert, hogy most ok kormanyozzanak, mert akkor a valasztok hozzajuk kotnek az elkovetkezendo megszoritasokat. Monti partok felett van es elete vegeig szenator lesz. Most neveztek ki. Hat nem erdekes?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!