CDU: Harc a széljobb ellen

2011. november 15. 17:04

A németországi neonáci gyilkosságsorozat kapcsán a kereszténydemokraták harcot hirdetett a szélsőjobboldali terrorizmus ellen.

2011. november 15. 17:04

A CDU Lipcsében kedden véget ért kongresszusán határozatban szólította fel a szövetségi kabinetet, valamint a tartományi kormányokat a szélsőjobboldali terrorcselekmények feltárására, továbbá a különböző terrorista sejtek, illetve csoportok felszámolására.

A pártelnök-kancellár, valamint Hermann Gröhe pártfőtitkár kezdeményezésére jóváhagyott dokumentum állást foglalt a neonáci Német Nemzetidemokrata Párt betiltása mellett, és külön bizottságot állított fel a betiltás jogi esélyeinek tanulmányozására. Egy keddi felmérés szerint a német lakosság csaknem 80 százaléka a neonáci párt betiltása mellett van.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belfast
2011. november 16. 00:14
Németországban a problémát nem a "neonácik" jelentik, hanem a hatalmas mennyiségű nem európai bevándorló, a multikulti, a balos/anarchista csürhe, ill. az önző egoista életszemlélet, a tudatos gyermektelenség. Pár évtized és Németország már nem"német" ország lesz. De a CDU-s majmok csak kergessék a délibábokat....
HSL
2011. november 15. 17:40
pedig a spiegel cikkek alapján azt hittem, az ungárise vadembereknél nincs nagyobb naccifasi kerek e világon
szigno57
2011. november 15. 17:36
Jól jöttek ezek a nácikok, vagy csak nekem tűnik úgy? Mintha Merkel asszonynak is sok lenne már ez az EU-s cirkusz - szusszan egyet!
tmonk
2011. november 15. 17:36
Ti mindig is a német nácik paródiája lesztek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!