Korrupcióval vádolják Chiracot és Villepint

2011. szeptember 12. 10:32

Több tízmillió frankos korrupcióval vádolják Jacques Chirac volt francia köztársasági elnököt és Dominique de Villepin egykori kormányfőt. Robert Bourgi ügyvéd szerint 1997 és 2005 között folyamatosan érkeztek az országba az afrikai vezetők kenőpénzei.

2011. szeptember 12. 10:32

Afrikai vezetőktől érkező kenőpénzek elfogadásával vádolja Jacques Chirac volt francia köztársasági elnököt és Dominique de Villepin egykori kormányfőt Robert Bourgi ügyvéd, aki mai napig a Franciaország és Afrika közötti kapcsolattartás kulcsszereplője. Az ügyvéd szerint Chirac mandátuma alatt rendszeresen érkeztek pénzek afrikai államfőktől a francia elnöknek, illetve miniszterelnöknek. Robert Bourgi „több tízmillió frankról” beszélt a Le Journal du Dimanche című vasárnapi lapban megjelent interjúban.

Az ügyvéd szerint az afrikai „bőröndakció” 1997 márciusában kezdődött és 2005 végén ért véget, amely időszak csaknem teljesen lefedi Chirac államfőként eltöltött éveit. Bourgi azt is megemlítette, hogy tudomása szerint a jelenlegi államfő, Nicolas Sarkozy hivatalba lépése óta nem történt hasonló eset.

A volt kormányfő a France 3 közszolgálati televíziónak adott interjúban vasárnap „méltatlannak” és „hazugnak” nevezte az ellene felhozott vádakat, hangsúlyozva, hogy „mindez nem a véletlen műve”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!