Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Brit lapok: Bin Laden fanatizmusa ma is érvényesül

2011. szeptember 11. 16:25

Hiába halott Oszama bin Laden, az általa szított fanatizmus vonzereje ma is érvényesül - írt a The Sunday Telegraph.

2011. szeptember 11. 16:25
Bizonyos, hogy iszlámista szélsőségesek ebben a pillanatban is 2001 szeptember 11., vagy a Londonban 2005. július 7-én elkövetett öngyilkos merényletek megismétlésének lehetséges módjain gondolkodnak - írta a konzervatív The Sunday Telegraph. A lap szerint Oszama bin Laden hiába halott, az általa szított fanatizmus „sötét vonzereje” azonban ma is érvényesül. 
 
A lap szerint az arab tavasz eseményei az iszlámistákat is meglepetésként érték, a megmozdulásokat olyanok szervezték, akik szabadságot és demokráciát akarnak. A kairói izraeli nagykövetség elleni támadás is jelzi, hogy nem szabad a tolerancia és a civilizáltság azonnali meghonosodását várni a térségben - írta a lap.
 
A liberális The Independent on Sunday évfordulós helyzetértékelése szerint a 2001. szeptember 11-i merényletek óta elért egyik legnagyobb siker az, hogy az elmúlt tíz évben nem érte hasonló támadás az Egyesült Államokat saját területén, és most már nagyon valószínűtlen az ilyen méretű terrorakciók megismétlődése. 
 
Az elemzés szerint mindazonáltal még e távlatból visszatekintve is nehéz elhinni, hogy fanatikusok egy katonai szakasz felének megfelelő létszámú kis csoportja egy alig félmillió dollárba kerülő művelettel ekkora pusztítást tudott előidézni a világtörténelem legerőteljesebb országában. A lap kiemeli, a merényletek után kezdődött háborúk végső számlája pedig egyes becslések szerint elérheti a négyezer milliárd dollárt.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. szeptember 12. 09:41
Hiába halott Bil Láden, ok kell a háború folytatására. Bárkit megölnek, mindég haragszik valaki érte - a gyilkosságok a gyűlöletet erősítik.
sky.net
2011. szeptember 11. 18:04
sőt az igazság az hogy ...: bin láden találta fel a fanatizmust , csak nem kért rá szabadalmi védettséget , különben szedhetné a jogdíjat ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!