Fitch Rating: Az USA „AAA”

2011. augusztus 16. 16:21

Megerősítette az Egyesült Államok államadósságának „AAA” besorolását a Fitch Rating nemzetközi hitelminősítő intézet kedden.

2011. augusztus 16. 16:21

Megerősítette az Egyesült Államok államadósságának „AAA” besorolását a Fitch Rating nemzetközi hitelminősítő intézet; a hitelminősítéshez rendelt kilátás stabil. A FR keddi bejelentése és a vártnál kedvezőbb USA-beli ipari termelési adat együttes hatásaként várhatóan a közeljövőben javulást mutatnak majd a részvénypiacok.

A Standard & Poor's másfél hete, első ízben rontotta le az Egyesült Államok lehetséges legjobb „AAA” adósbesorolását - egy fokozattal, „AA plusz”-ra változtatva azt - az amerikai költségvetési hiánnyal kapcsolatos aggodalmak miatt. A Moody's nem követte az S&P példáját, és keddi közleményével a Fitch Rating is eloszlatta az aggodalmakat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. augusztus 17. 09:37
Jo ceger ez a minositok hitelenek.
TroppauerH
2011. augusztus 17. 08:32
Ugye nem gondolta komolyan senki sem,hogy az Egyesült Államokban, közelebbről , a New Yorkban székelő "nemzetközi" hitelminősítők cégek majd tényleg leminősítik az üzlettárs, baráti cégeket (orzságot) akik vastagon benne vannak az évek óta romló gazdasági helyzet "fenntartásában"? A "hitelminősítők" is tagjai valamelyik nagy bankcsoportosulásnak. Majd objektíven minősítenek ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!