A zavargók emberi jogaiért aggódik az iráni elnök

2011. augusztus 10. 15:35

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök elfogadhatatlannak nevezte a brit rendőrség „brutális fellépését” a demonstrálókkal szemben; az iráni parlament felajánlotta, hogy emberi jogi megfigyelőket küld Nagy-Britanniába.

2011. augusztus 10. 15:35

Ellenzéki tüntetőknek nevezte a brit nagyvárosok utcáin randalírozó embereket Mahmúd Ahmadinezsád. Az iráni elnök szerint a brit politikusok nem adták meg a szabadságot és lehetőséget a lázadóknak, hogy beleszólásuk legyen a társadalom  ügyeibe.

Mahmúd Ahmadinezsád elfogadhatatlannak nevezte a brit rendőrség „brutális fellépését” a demonstrálókkal szemben, és egyben kritizálta az ENSZ-t, amiért nem emelte fel a szavát. „Minek kell még történnie ahhoz, hogy a Biztonsági Tanács közbelépjen?” - tette fel a kérdést Ahmadinezsád az iráni állami rádióban. Az iráni parlament felajánlotta, hogy emberi jogi megfigyelőket küld Nagy-Britanniába, „az emberi jogok súlyos megsértésének dokumentálására”.

Az iráni elnököt a nyugati országok - köztük a brit kormány - erős hangú nyilatkozatokban ítélték el a 2009-es választásokat követő ellenzéki tüntetések leverése miatt.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. augusztus 11. 12:31
Nyivák Emőke kezdheti átértékelni kedvenceit.
thoromen
2011. augusztus 10. 16:48
Ezt Irán is poénnak szánta és most kivételesen humoros is. :P
kaktusz
2011. augusztus 10. 16:22
:) Van humorerzekuk az biztos. Nagyot nottek a szememben
picur3ka
2011. augusztus 10. 16:10
Nem kell lebecsulni az ellenfelet. Egyenlo jogok, anybody?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!