Zárt meghallgatása lesz a norvég ámokfutónak

2011. július 25. 13:22

Nyilvános meghallgatást szeretett volna Anders Behring Breivik, ám a z oslói bíróság azonban zárt meghallgatást rendelt el ügyében. Az ülésterembe újságírókat sem engednek be. A norvég királyi család egyperces csönddel emlékezett az áldozatokra.

2011. július 25. 13:22

Zárt meghallgatást rendelt el az oslói bíróság a norvég lövöldöző ügyében - jelentette a BBC brit közszolgálati médium. Az ülésterembe újságírók sem mehetnek majd be. A pénteki norvégiai kettős merénylet elkövetőjének ügyvédje közölte, hogy egyenruhában akar megjelenni a bíróság előtt. Anders Behring Breivik azt mondta, nyilvános tárgyalást szeretne, hogy el tudja magyarázni a közvéleménynek, miért követte el tettét.

Anders Behring Breiviknek hétfőn 13 órakor kell megjelennie a bíróság előtt. Az ügyész Breivik nyolcheti előzetes letartóztatását fogja kérni, amikor a gyanúsított hétfő délután megjelenik egy bíró előtt.

A norvég királyi család délben egy perces csönddel emlékezett meg a pénteki mészárlás 93 halálos áldozatáról. Az Oslói Egyetem előtti téren fekete gyászruhában megjelent Harald király és neje, Szonja királyné, valamint Jens Stoltenberg miniszterelnök. Szolidaritásból a többi skandináv országban is egyperces gyászcsöndre kérték a lakosságot.

Péntek délután előbb autóba rejtett, házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe Oslóban, a kormány székházánál, majd innen nem messze, Utoya szigeten Breivik lőfegyverekkel vérengzést rendezett a kormányzó Norvég Munkáspárt ifjúsági szervezetének nyári táborában. A két helyszínen összesen kilencvenhárman vesztették életüket, négy embert eltűntként tartanak nyilván.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mélyszittya
2011. július 26. 12:54
nem tudom, hogy született ostobaságod esetleg szerzett romlottságod okán, vagy csak mert fizetnek érte, ismételgeted ezt a jobbosok által pajzsként maguk elé tartott, szerecsenmosdatási céllal, eléggé nyakatekerten kiagyalt (félre)értelmezés sorozatot. Nem szívesen hivatkozom az általad nyilván szeretve tisztelt Bayer Zsoltira, aki ma eléggé reálisan világított rá a dolgok lényegére. A végkövetkeztetése persze a szokásos orbitális baromság, de a kiindulópont ezúttal realista... Olvass, tanulj - bár nem hiszem, hogy önvédelmi okokból mernél logikusan gondolkodni: http://www.echotv.hu/?akt_menu=16&r_id=37&hir_id=255077
magnamater
2011. július 25. 17:07
Teljesen indokolatlan az oslói bíróság állásfoglalása. A norvégoknak joguk van tudni, miért öltek meg 93 embert, a gyilkos eszejárását jobban meg lehet majd érteni, miért követte el a tettét. Vagy talán a bróság tud valamit, amit másoknak nem szabad tudni?
Honfi-fi
2011. július 25. 15:10
Norvégia parlamentáris-demokratikus alapokon álló, alkotmányos monarchia. Az állam feje a király. ---------------------------- Minden épkézláb királynak, van pallosjoga. Ebben az esetben a parlamentjük, nyugodtan a király hatáskörébe utalhatná az itélkezést. Milyen az már, hogy egy ilyen debil csótámy, 20 év múlva kijöhet a sittről?
Thomas Müller
2011. július 25. 15:01
Ez a Breivik (Bronstein?) állítólag tényleg cionista (a Jerusalem Post szerint is), ergó nem lehet szélsőjobboldali, fasiszta a magyar fogalmak szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!