Osló: Breivik mindent beismert

2011. július 25. 16:40

A hétfői zárt tárgyaláson mindent beismert az oslói terrortámadással gyanúsított norvég Andreas Breivik. A vádlott a támadással kapcsolatban úgy fogalmazott: ez volt az ár, amit a norvég Munkáspártnak fizetnie kellett.

2011. július 25. 16:40

Beismerte a lövöldözést és a robbantást is a norvég Andreas Breivik, akit hétfőn zárt ajtók mögött hallgatott meg az oslói bíróság. Vallomását a bizonyítékok is alátámasztották. A férfi kijelentette, nem érzi bűnösnek magát, hiszen Európa iszlamizációja és a multikulturális marxizmus ellen küzd. A mészárlás gyanúsítottját 21 év börtönre ítélhetik, mert Norvégiában ez a maximális büntetési tétel - mondta Valki László nemzetközi jogász az fn.hu-nak.

A tárgyalás utáni nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott, Andreas Breivik további nyolc hétig teljes elszigeteltségű őrizetben marad. A bíró indoklása szerint az ügy karaktere miatt minden látogatás és sajtóinterjú káros lehetne. A 32 éves norvég férfi elleni vád többek között terrorcselekmény elkövetése, az alkotmányos rend elleni támadás és a lakosság megfélemlítésének alapos gyanúja.

Hétfőn bizonyossá vált, a támadások célja nem a lehető legtöbb ember megölése volt, hanem markáns üzenet küldése és a lehető legnagyobb veszteség okozása a kormányzó norvég Munkáspárt számára. Ahogy Breivik fogalmazott, ez volt az ár, amit fizetniük kellett. A párt bűne az elkövető szerint a muzulmánok tömeges importálása és a norvég kultúra rombolása volt.

Frissítés:

Kevesebben haltak meg a norvégiai merényletekben, mint ahány áldozatról korábban beszámoltak - közölte hétfő délután a norvég rendőrség. A hatóságok jelenleg 76 halottról tudnak, noha korábban 93-ról beszéltek. A tévedést a rendőrség az adatgyűjtés nehézségeivel magyarázza.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. július 26. 00:13
Azért volt fontos a zárt tárgyalás, mert ez a szemétláda nem fejthette ki "nézeteit". Miután nem gondolja magáról, hogy bűnös, nyilván nincs lelkiismeret furdalása sem. Ez volt a lehető legnagyobb pofon amit kaphatott, hogy nem tarthatta meg önnön védőbeszédet a nyilvánosság előtt.
cutcopy
2011. július 25. 22:40
"Hétfőn bizonyossá vált, a támadások célja nem a lehető legtöbb ember megölése volt, hanem markáns üzenet küldése és a lehető legnagyobb veszteség okozása a kormányzó norvég Munkáspárt számára" És ez miből is vált bizonyossá..? Hogy 93 helyett "csak" 76 halottat számoltak végül..? Vagy vegyük egyszerűen csak demokratikus véleménynyilvánításnak a tömegmészárlást..?
Hardrada
2011. július 25. 22:36
Vicces ez a kurucos cionista volt, tehát ballibsi, nem pedig szélsőjobbos logika. Mintha Magyarország lenne a világ közepe és a mérce, és máshol is pont olyan lenne a szélsőjobb mint nálunk. Jó reggelt, a nyugat-európai ún. szélsőjobb nem antiszemita jellegű, hanem sokkal inkább iszlámellenes, sőt sokszor kifejezetten zsidóbarát. (Ellenségem ellensége, stb.) Az sem zavarja össze az elméleteteket gondolom, hogy a baloldali Munkáspárt volt a csávó célpontja. Amiket eddig olvastam, az alapján a fickó nézetrendszere nagyrészt kompatibilis a nyugati szélsőjobbéval.
csi
2011. július 25. 20:09
Fantasztikus, ahogy az ATV-n Olga néni a norvég tragédia kapcsán is Jobbikozik, miközben mélyen hallgatnak az izraeli szimpátiáról, amit akár üdvözölhetnének is Hack Péterrel (HIT) együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!