Szeretik Orbánt Albániában

2011. június 03. 15:01

Európai érdek Albánia uniós csatlakozása - mondta Orbán Viktor Tiranában. Sali Berisha kormányfő köszönetet mondott a magyar támogatásért.

2011. június 03. 15:01

Európai érdeknek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök Sali Berisha albán kormányfővel pénteken Tiranában folytatott tárgyalását követően, hogy Albánia mielőbb csatlakozhasson az Európai Unióhoz, amihez magyar támogatást ígért - írja az Inforadio.hu. Orbán Viktor szerint nemcsak az uniós csatlakozásra törekvő Albániának van szüksége az unióra, hanem az uniónak is Albániára. Magyarország minden támogatást megad Albánia EU-csatlakozási erőfeszítéseihez - fűzte hozzá.

Sali Berisha köszönetet mondott a magyar támogatásért: Orbán Viktort Albánia és az ő személyes barátjának nevezte, s megerősítette, országa az érdemei alapján szeretne csatlakozni az unióhoz.

Albánia 2006 óta az Európai Unió társult országa, 2009 áprilisában pedig kérte felvételét az EU-ba, néhány héttel azután, hogy NATO-taggá vált.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szempontpuska
2011. június 03. 17:52
Ha elég messze van, én is szeretem :-)
marko11
2011. június 03. 17:26
Miért, az EU-ba kik valók?
marko11
2011. június 03. 17:25
Albánia gyönyörű ország. Elképesztő turisztikai adottságokkal. Bár nekünk lenne - a negyede! És miért ne lehetne EU tag, ha Bulgária, Románia lehetett?
Elmúlt Illúzió
2011. június 03. 17:22
Albánia sosem fog csatlakozni az unijóhoz.Nem hülyék. Ez csak púder részükről, hogy akarnak menni, nyugalom érdekében. Jártam Albániában.Mindenhova valók, csak az euba nem. EU persze szeretné majd őket is még nagyobb nyomorba taszítani, mint amiben vannak és rátenni a kezét a sok kiaknázatlan cuccra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!