Pozitív visszhang a kínai sajtóban

2011. június 26. 17:25

Kiemelten foglalkozik a kínai állami média Ven Csia-pao kormányfő európai körútjával. A kínai kormánylap szerint Budapest a kínai turisták számára is „hívogató”.

2011. június 26. 17:25

Kiemelten foglalkozik a kínai állami média Ven Csia-pao kormányfő európai körútjával. A China Daily című angol nyelvű kormánylap címoldalon közli Ven pénteki látogatását az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és külön mellékletben foglalkozik a kínai kormányfő háromállomásos európai körútjával. A kínai kormánylap szerint Budapest a kínai turisták számára is hívogató.

Az újság többször is említést tesz róla, hogy Kína érdekelt az erős euróban, és külön cikk részletezi az Európai Unió és Kína közötti gazdasági kapcsolatokat, különösen a kínai állampapír-vásárlásokat. Egy, a China Daily által megszólaltatott kínai szakértő szerint üzleti szempontok miatt Kelet-Európában sokkal több lehetőség van Kína számára, és a magyar kapcsolatok elmélyítésével Kína jó példát állíthat a térség többi országa elé is. A kínai szakértő azt is hozzátette, hogy Magyarország Kína legnagyobb kereskedelmi partnere Közép- és Kelet-Európában, ráadásul jelenleg az EU soros elnöke is Magyarország.

Ennek ellenére a szakértő azt is hozzátette, hogy „Ven látogatása Németországba sokkal feltűnőbb lesz, köszönhetően a két ország közötti első kormányzati tárgyalásnak”.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Back2theUK
2011. június 27. 17:53
20 billiós szerződéscsomag aláírva Angliában, most mennek át Berlinbe... Európa lakossága el-arabosodik ÉS kínai tulajdonba megy át... Remélem vhogy tesze-tosza EU összeszedi magát még mielőtt igaz lesz. (különben minek vacakoltunk akkor 350 évig a törökökkel)
wartog
2011. június 27. 11:56
Jókora tál lencse van ott, kell azért tenni pár lépést, sőt akkora, hogy jut is marad is.
drieno
2011. június 27. 08:33
naná, hogy a németekkel való üzlet nagyobb, így aztán nagyobb feneket is kerítenek neki a német gazdaság sehol se volna, ha nem építenek ki immár 25 éve komoly hídfőállást Kínában - még a siemens is benyelte, hogy lenyúlták a mágnesvasútját....
nick89
2011. június 26. 18:50
或者去顶礼膜拜的国家从!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!