Basescu javaslata kiszolgáltatottá tenné a magyarokat

2011. június 25. 15:26

Nem elégedettek az RMDSZ politikusai Traian Basescu román elnök kompromisszumos javaslatával.

2011. június 25. 15:26

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) számára a huszonkettes csapdáját jelenti Traian Basescu államfőnek a két székelyföldi megye számára különleges státuszt adni akaró javaslata, olyan mézesmadzag, amelynek nem szabad megtévesztenie a kormánykoalícióban lévő magyar szervezetet - hangzott el az RMDSZ politikusainak szombati marosvásárhelyi ülésén.

Tánczos Barna, a Székelyfödi platform nevében a román államfőnek arról a javaslatáról fejtette ki véleményét, amely szerint a régiós átalakítás keretében nyolc óriásmegyét hoznának létre, de a két székelyföldi megye - Kovászna és Hargita - megmaradna jelenlegi formájában. Tánczos Barna felhívta a figyelmet: nincs miért örülni ennek az ötletnek, hiszen a harmadik székelyföldi megye (Maros) beolvadna egy óriásmegyébe, s ugyanez történne Erdély többi részének magyarságával. A politikus szerint ez a javaslat valójában nem Székelyföldről, hanem Erdély újrafelosztásáról szól, s ha megvalósulna, a Kovászna és Hargita megyén kívül élő magyarság kiszolgáltatottá válna.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!