Kedden dönthetnek Mladicsról

2011. május 31. 13:57

Valószínűleg elutasítja a bíróság a kiadatása elleni fellebbezést, így huszonnégy órán belül sor kerülhet Ratko Mladics kiadatására.

2011. május 31. 13:57

Huszonnégy órán belül kiadhatják a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladics boszniai szerb extábornokot a hágai Nemzetközi Törvényszéknek. Szerb tisztségviselők szerint az illetékes bírói tanács még kedden dönt a Mladics ügyvédei által a kiadatás ellen benyújtott fellebbezésről. Az egyik illetékes szerint a tanács gyorsan dönt, és szinte biztos, hogy elutasítja a fellebbezést. „Azután az igazságügyi miniszter aláírja a papírokat, és már mehet is” - fogalmazott. Bruno Vekaric, a háborús bűncselekmények ügyében eljáró szerb különleges ügyészség szóvivője azt közölte, hogy biztonsági okokból nem adnak tájékoztatást az esetleges kiadatás részleteiről.

Ratko Mladicot többek között a srebrenicai mészárlásért és Szarajevó lövetéséért vonná felelősségre a hágai Nemzetközi Törvényszék.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!