Zajlanak a béketárgyalások Líbiában

2011. április 11. 10:29

Moamer Kadhafi elfogadta az Afrikai Unió által javasolt, a tűzszünetet és a líbiai konfliktus lezárását célzó tervet. Az unió célja az ellenségeskedés beszüntetése, a segélyszállítmányok célba juttatása, és a békatárgyalások megkezdése.

2011. április 11. 10:29

Az Afrikai Unió (AU) közvetítő csoportja hétfőn tárgyal Bengáziban a líbiai felkelést lezáró útiterv aláírásáról. Céljuk részleteiben nem ismert, kiemelt pontok azonban az ellenségeskedés beszüntetése, a segélyszállítmányok célba juttatása, és a békatárgyalások megkezdése.

A kompromisszum létrejöttét megnehezíti, hogy a felkelők elvárják Kadhafi lemondását, líbiai tisztségviselők szerint azonban erre nincs reális esély. 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. április 11. 21:34
-Megtámadjuk?- -Támadjuk!- -Diktátor is, meg csúnyán viselkedik egy ideje, hát rajta!- -O.K., akkor Te vagy a főnök.- -Én???- -Persze, mert, te már adtál neki egy maflást.- -Azt nem úgy gondoltam, azt hittem, hogy te leszel a főnök, azért adtam neki...- -Én meg azt, hogy te.- -De, hisz, már összevertük!- -Na, jó de annyira azért nem, mégis emberségesek voltunk hozzá.- -Ja, és különben is a többieknek megígérte, hogy jó fiú lesz.- -Ííígy van! És mi is azok maradtunk, szerinted is, ugye????- -Szerintem is jó fejek vagyunk!- (Ennél nagyobb bohócot, mint amit ezek magukból és egyben belőlünk is csináltak!)
Himalája
2011. április 11. 13:18
"Ugy ertendo hogy Kadhafi marad a helyen, es a nyugatnak le kell nyelnie ezt a bekat?" És miféle békát kéne lenyelnie a nyugatnak? Mi a francnak törődok olyasmival, amihez semmi köze? Vagy tán ki kell lőni egy rakat muníciót, amit majd újrapótláskor benújtanak számlaként az adófizetőknek?
Csigorin
2011. április 11. 12:40
Mik a jo francok azok a "békatárgyalások" ? Ugy ertendo hogy Kadhafi marad a helyen, es a nyugatnak le kell nyelnie ezt a bekat?
Himalája
2011. április 11. 12:22
A nyugat olyasmibe szól bele, amibe semmi köze. Líbiai belügy a harc a hatalomért. Halvány gözük sincs, kik a felkelők. A felekelők vezéreivel már most kötik Kataron keresztül az olajuzleteket, annak ellenére, hogy még választások sem voltak. Azaz Kadafi diktátor helyett az önhatalmúlag kikkiálltot felkelők vezérei adják veszik a líbiai nép vagyonát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!