Kezdődik Tóásó pere

2011. április 11. 09:34

Bolíviában hétfőn kezdik meg a terrorizmussal vádolt Tóásó Előd tárgyalását. A feltételezett terroristák mellett a helyi ellenzék hangadóit is bíróság elé állítják.

2011. április 11. 09:34

Terrorizmus vádjával állítják hétfőn bíróság elé Tóásó Elődöt Bolíviában - írja a Népszabadság. A magyar férfi és Mario Tadics 2009 áprilisában túlélte a bolíviai rendőrség Santa Cruz-i állítólagos szállodai rajtaütését.

A Las Americas szállodában lezajlott tűzharc során meghalt a román állampolgárságú Magyarosi Árpád, Eduardo Rózsa-Flores és az ír Michael Dwyer is. A vád szerint Rózsa-Flores csoportját a Santa Cruzban összpontosuló ellenzék bérelte fel Evo Morales és más politikusok megölésére. A per során összesen 39 ember ellen emelnek vádat, akik közül 15 külföldre szökött.

A tárgyalásokat nem La Pazban tartják, hanem a fővárostól négyszáz kilométerre fekvő Cochabambában. Andrés Bartos, Magyarország tiszteletbeli La Paz-i konzulja figyelemmel követi a tárgyalást, szükség esetén pedig a Buenos Aires-i nagykövet is a helyszínre utazhat.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
derführer
2011. április 11. 10:46
Azért a vikinek még van mit tanulnia, ha jól emlékszem a moralesnek is az egyik első intézkedése az alkotmánybíróság jogkörének megkurtítása volt, a tolvaj ellenzékre hivatkozva. Több szemmel látható párhuzam is van a két vezér között. Jó diák ez a viki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!