Dietrich merényletet tervezett Hitler ellen

2011. április 18. 10:32

Marlene Dietrich el akarta csábítani Adolf Hitlert, hogy azután megölhesse őt - írja a Bild am Sonntag a német színésznő hollywoodi életrajzírójára hivatkozva.

2011. április 18. 10:32

A Bild am Sonntag vasárnapi számában azt írja: Marlene Dietrich el akarta csábítani, majd utána eltenni láb alól Adolf Hitlert. A lap Charlotte Chandler Dietrichről írt, a napokban megjelent életrajzi könyve alapján állítja mindezt. A német ikont nem sokkal a nácik hatalomra kerülése után Hitler propagandaminisztere, Joseph Goebbels pénzt és hírnevet ígérve megpróbálta hazacsábítani, ám ő nem kért a diktátorból.

Dietrich szeretője, a szintén színész ifjabb Douglas Fairbanks egyik leveléből kiderül, Dietrich azt tervelte ki, hogy látszólag mégis enged Goebbels ajánlatának. Elhatározta, hogy egyetlen feltétele, hogy találkozhasson Hitlerrel. „Elhitetem vele, hogy őrülten szerelmes vagyok belé” - idézte a színésznőt Fairbanks, aki azt írta, Dietrich arra is kész lett volna, hogy egészen a hálószobáig eljussanak. A gyilkos fegyver pedig egy mérgezett hajtű lett volna.

A hazatérésre végül mégsem került sor, pedig Fairbanks szerint Dietrich akár az életét is feláldozta volna. Dietrich egyébként énekesnőként többször is az amerikai katonáknak tartott előadásokat, a lehető legközelebb a frontvonalhoz: „Gyakrabban volt a fronton, mint Eisenhower tábornok” - nyilatkozta róla Billy Wilder, aki 1957-ben A vád tanúja című filmet forgatta vele. A rendező szerint szerint Dietrich egyszer arról beszélt neki, hogyha Eva Braun helyett ő lehetett volna az „idióta tapétázó” mellett, sok minden másként alakulhatott volna.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. április 19. 17:27
Ja, hogy hollywoodi a sztori! Hacsak úgy nem.
Sarti/Orange
2011. április 19. 15:43
Hazugság és baromság az egész. Ilyeneket minek kitalálni? Kinek használ ez? Abból látszik, hogy kamu az egész, hogy idióta tapétázónak nevezi állítólagosan. Sose volt szobafestő... Ezt a németek jól tudják, mert ez tény. Szánalom.
TroppauerH
2011. április 19. 10:40
Annyira hiteles a "hír" meg az "újság" mint a Blikk meg a Népszava.
Nagytestver
2011. április 19. 09:21
Hiszi a pisszencs! Csata után sok a hős, különösen a kurvák között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!