SNS: A magyarok csalni fognak a népszámláláskor

2011. március 14. 13:16

Kifogásolja a szlovákiai népszámlálás kérdéseit, valamint a Most-Híd kampányát a Szlovák Nemzeti Párt.

2011. március 14. 13:16

„A Híd megengedhetetlen módon befolyásolja a népszámlálást"”- jelentette ki Rafael Rafaj, az SNS frakcióvezetője. A szlovák nacionalista politikus szerint a magyar polgármesterek is manipulálhatják az eredményeket.

A szélsőjobboldali Szlovák Nemzeti Párt leginkább azt nehezményezi, hogy a népszámlálási íven szerepel egy olyan kérdés is amely annak felderítésére irányul, hogy milyen nyelvet használnak a lakosok nyilvánosan, és milyen nyelvet otthon. Rafaj szerint ez túlmutat az uniós ajánlásokon.

A szlovák radikálisoknak az sem tetszik, hogy az ország magyarságának pozsonyi parlamenti képviseletét jelenleg ellátó Most-Híd a népszámlálási kampányban azt hangoztatja, hogy jó magyarnak lenni, és magyarnak jelentkezni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. március 15. 20:21
A tótok megint magukból indulnak ki. Amúgy meg már sokan elfelejtették, de Szlovákiában (akkor még Csehszlovákia részeként) éppen húsz éve volt a rendszerváltás utáni első nészavazás, aminek az eredményét gyakorlatilag nem hozták nylvánosságra. Hogy miért? Mert igen kevés híján egymillióan vallották magukat magyarnak!
advocaat
2011. március 14. 13:31
Az sem lenne csalás, ha Szlotákia MINDEN LAKOSÁT magyarnak tüntetnénk fel: 1920-ig úgy volt.... Megjegyzem, amit a csehek és tót cinkosaik elkövettek Trianon után, azzal szemben a NÉPSZÁMLÁLÁSI CSALÁS lenne a legkisebb magyar offenzíva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!