Exhumálják II. János Pál koporsóját

2011. február 24. 08:55

Exhumálják II. János Pál koporsóját, így a népszerű pápa boldoggá avatására érkező hívők a szentatya előtt imádkozhatnak. II. János Pál öt éve hunyt el.

2011. február 24. 08:55

Exhumálják az öt éve elhunyt II. János Pál koporsóját. Mintegy egymillió hívő érkezhet a misére a Szent Péter-térre, ahol felidézik a 2005-ben elhunyt Karol Wojtyła temetését. A bazilika alatti kriptából erre az alkalomra exhumálják a pápa koporsóját, amelyet a bazilika főoltára alatt lehet majd megtekinteni.

A mise előtt egy nappal virrasztást tartanak a római Circus Maximusban, majd május 2-án hálaadási ima következik a Szent Péter-téren; ekkor foglalja el új, végső nyughelyét II. János Pál pápa, akinek koporsóját a bazilika oldalkápolnájába helyezik. A Vatikán egyben arra is figyelmeztette a ceremóniára érkezőket, hogy ne dőljenek be az interneten jegyeket áruló csalóknak.

A méltán népszerű pápa szentté avatásához még egy csodát kell az egyháznak deklarálnia, az első egy 49 éves francia apáca nevéhez fűződik, aki a pápához való fohászkodása után épült fel a Parkinson-kórból.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2011. február 25. 13:46
"ne dőljenek be a csalóknak" - így a Vatikán. Khm. Szerintem se dőljön be senki a csalóknak.
barom segédmunkás
2011. február 24. 17:39
Szent Johanna a franciák méltán legnagyobb nemzeti mártírja. Már ötven évvel a megégettetése után rehabilitálták a sötét középkorban. Szenttéavatása " kissé" eltolódott.
magnamater
2011. február 24. 13:32
Johannát mint boszorkányt elégettette az Egyház, félezer év múlva meg szentté avatták - nem kellene várni még, hátha később másképp gondolják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!