A SaSban maradnak az Egyszerű Emberek

2011. február 16. 17:36

A szlovák Szabadság és Szolidaritás (SaS) három parlamenti képviselője továbbra is támogatja Radicová kormányát.

2011. február 16. 17:36

A Szabadság és Szolidaritás (SaS) három parlamenti képviselője, akik az ellenzékkel való szavazás miatt a frakcióból kizárt Igor Matuloviccsal együtt az Egyszerű Emberek nevű csoportot alkotják, szerdán bejelentették: úgy döntöttek, hogy mégsem lépnek ki az SaS frakciójából, és továbbra is támogatják az Iveta Radicová vezette kormányt. Amennyiben kitartottak volna fenyegetésük mellett, a koalíció elveszítette volna parlamenti többségét.

Az Egyszerű Emberek, Igor Matulovic és három társa, az SaS listáján került be a parlamentbe. Matulovic nem titkolta, hogy távlati célja egy önálló párt létrehozása. Több ízben is vitába keveredett Richard Sulík pártelnökkel, s miután a múlt héten a kettős állampolgárság kérdésében egy ízben együtt szavazott az ellenzéki Irány-Szociáldemokráciával (Smer) kizárták a frakcióból.

A 150 tagú parlamentben a koalíciónak eredetileg 79 képviselője volt. Matulovicot kizárták az SaS frakcióból, míg egy kereszténydemokrata képviselő - Andrej Durkovsky - önként hagyta el frakcióját, így a koalíciós képviselők száma 77-re csökkent.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kesztió
2011. február 17. 09:28
Tudom, hogy nem szép dolog felemlegetni ilyesmit, de ha a Fidesz várt volna még 2 (két) hetet a kettősállampolgársági hajrával és nem kavarta volna fel a nacionalista kedélyeket, most 9 (kilenc) képviselővel kevesebb képviselője lenne az ellenzéknek és SIMÁN ÁT LEHETNE VINNI hasonló fontos törvénymódosításokat. Lehet unlájkolni – de igazam van, vagy sem?
pityesz74
2011. február 16. 17:44
Nohiszen ott is vannak megélhetési politikusok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!