Újabb szankciók Lukasenko ellen

2011. január 31. 19:33

Ismét hatályba léptetik, sőt, újakkal egészítik ki a fehéroroszországi vezetők elleni szankciókat az EU külügyminiszterei.

2011. január 31. 19:33

Ismét hatályba léptetik a korábban felfüggesztett szankciókat Fehéroroszország ellen az Európai Unió külügyminiszterei, sőt, újabbakkal egészítik ki azt.

A 27 külügyminiszter hétfői brüsszeli ülésén elviekben egyetértett a Lukasenko elnök és több mint 150 híve elleni beutazási tilalomban. Az EU ezen kívül a Lukasenko-klán európai bankszámláit is be akarja fagyasztani. Eddig az elnökkel és a kormány 35 képviselőjével szemben hoztak utazási korlátozásokat, de az EU ezeket átmeneti időre hatályon kívül helyezte.

A szankciócsomag az EU válasza a december 19-i választások meghamisított eredményére és az ellenzékiekkel szembeni durva fellépésre.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. február 01. 08:21
Gondolom, ebből az akcióból se nagyon ajánlott kimaradni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!