Sterling az FBI gyanusítottja

2011. január 07. 10:51

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik volt ügynökét őrizetbe vették a Missouri állambeli Saint Louis városában.

2011. január 07. 10:51

Jeffrey Sterling exügynököt bizalmas részletek kiszivárogtatásával vádolják, amit a The New York Times című napilap riporterének szolgáltatott egy titkosszolgálati műveletről. A szövetségi ügyészek elmondása szerint tíz esetben megsértette a bizalmas információk kezelésére és megőrzésére vonatkozó szabályokat.

Feltételezések szerint James Risen Pulkitzer-díjas újságírónak szolgáltatott ki adatokat a 2006-ban megjelent Hadiállapot című könyvéhez. Risen a CIA Iránnal folytatott kémháborújának egyes részleteiről számol be részletesen. Nem volt hajlandó az igazságügyi minisztérium beidézésekor, felfedni informátora kilétét. A Szövetségi Nyomozói Iroda (FBI) figyelme Sterlingre terelődött, akiről Risen egy 2003-as cikkében már írt.

Decemberben vádat emeltek az exügynök ellen: több mint tíz éves szabadságvesztésre ítélhetik, ha a bíróság bűnösnek tartja.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. január 07. 14:07
vazze, és mi van a sajtószabaccsággal! f_cking american dictatorship!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!