Könnygáz Tunéziában

2011. január 17. 15:46

A biztonsági erők könnygázt vetettek be hétfőn a tunéziai fővárosban, Tuniszban tüntetők ellen, akik azt követelték, hogy a kormányzó párt távozzon a hatalomból.

2011. január 17. 15:46

A rendőrség és a hadsereg vízágyúkkal éslevegőbe leadott lövésekkel igyekezett feloszlatni a tömeget, de több százan maradtak a francia nagykövetséghez közeli helyszínen, a Burgiba sugárúton. A megmozdulás résztvevői azt skandálták: „folytatódik a forradalom”, és távozzon a kormányzó Alkotmányos Demokratikus Egyesülés (RDC) pártja.

Zin el-Abidin ben Ali elmenekült államfő családja másfél tonna arannyal távozott az országból - írta a Le Monde című párizsi napilap. A lap beszámolója szerint a tunéziai központi bankban előbb az exelnök felesége, Lejla akarta az aranyrudakat megkapni, de kérését megtagadták. Később az elnök maga fordult a bankhoz, előbb neki is ellentmondtak, később azonban teljesítették követelését. A Le Monde szerint a másfél tonna arany ára értéke mintegy 45 millió euró. A tunéziai központi bank ugyanakkor határozottan cáfolta a francia lap értesülését. Egy banki hivatalos forrás közölte, hogy a pénzintézet aranytartalékaihoz nem nyúltak az elmúlt napokban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!