Szerdán kimenthetik a chilei bányászokat

2010. október 11. 10:01

Várhatóan szerdán kezdik el az augusztus elején a mélyben rekedt chilei bányászok kimentését. Mentőkapszulák segítségével, egy 622 méter hosszú járaton át hozzák a felszínre a vájárokat, akik a chilei egészségügyi miniszter közlése szerint nagyon jó állapotban vannak.

2010. október 11. 10:01

Várhatóan szerdán el tudják kezdeni annak a 33 chilei bányásznak a kimentését, akik még augusztus 5-én rekedtek csaknem hétszáz méter mélyen a föld alatt. A chilei egészségügyi miniszter vasárnap közölte: a vájárok nagyon jó állapotban vannak. A szakemberek már eltervezték, milyen sorrendben szeretnék felhozni őket, és egyeztettek is velük, végső döntés azonban még nem született - tudni lehet: mindenki utolsóként szeretné elhagyni a bányát. Közben a mérnökök a mentőjárat falának egy szakaszát erősítették, amelyet egy vizsgálat után gyengébbnek találtak. A mentést várhatóan szerdán kezdik meg a 622 méter hosszú járaton át, egy külön erre a feladatra épített mentőkapszulával. A 33 bányász kimentése akár két napig is eltarthat.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2010. október 11. 12:42
Hát ha még a túlórapénzt is megkapják..
morfondír
2010. október 11. 11:50
A Kurszk katasztrófája jut eszembe. De jó lesz, ha napvilágra érnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!