Nobel-békedíjasok Liu Hsziao-po kiszabadításáért

2010. október 26. 13:55

Tizenöt Nobel-békedíjas tiltakozik az idei díjazott bebörtönzése ellen. Többek között Jimmy Carter és a dalai láma is Liu Hsziao-po szabadon engedését követeli.

2010. október 26. 13:55
Tizenöt Nobel-békedíjas fordult gazdasági nagyhatalmakhoz annak érdekében, hogy az idén békedíjjal kitüntetett kínai Liu Hsziao-pot engedjék szabadon a hatóságok. Az aláírók között van a dalai láma, Desmond Tutu dél-afrikai püspök, Jimmy Carter, az USA volt elnöke és Lech Walesa volt lengyel elnök is.
 
Határozottan kérjük önöket, hogy személyesen győzzék meg Hu Csin-taót, hogy engedtesse szabadon Liut... ez nem csak üdvözlendő, hanem elengedhetetlen is - írták levelükben. A békedíjasok azt kérik Pekingtől, hogy vessen véget Liu felesége házi őrizetének, amellyel az asszonyt teljesen elszigetelték a külvilágtól.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!