Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

MKP-Híd együttműködés Komáromban?

2010. augusztus 01. 12:14

Háromtagú tárgyalódelegációt nevezett ki a komáromi MKP. Bastrnák László komáromi polgármester arról beszélt, a Hídnak nincs 25 megfelelő, ütős jelöltje a helyi képviselői posztokra, ezért lenne értelme egy közös listának.

2010. augusztus 01. 12:14

Október elején már le kell adniuk a szlovák pártoknak a jelölőlistákat az önkormányzati választáshoz, így nem véletlen, hogy országszerte folynak a háttéregyeztetések, így Komáromban is. Andruskó Imre, a Magyar Koalíció Pártjának komáromi elnöke elismerte, hogy pártja háromfős tárgyalódelegációt nevezett ki - a választási stratégiáról azonban csak a párt tagsági gyűlése hozhat döntést. 

„A tagsági gyűlést csak szeptember 10-ére hívták össze, akkor születik végleges döntés arról, hogy kivel hajlandó a helyhatósági választások előtt együttműködni helyi szinten az MKP. Azt viszont nem várhatják el sem a többi párttól, sem a civilektől, hogy addig ölbe tett kézzel várják, mit határoz az MKP, hiszen október elején már le kell adni a jelölőlistákat. Ha viszont nem jön össze a közös lista, a független indulóknak alig néhány hetük marad a szükséges aláírások összegyűjtésére” - mondta a Híd színeiben politizáló Bastrnák Tibor komáromi polgármester. Szerinte sem a Hídnak, sem az MKP-nak nincs 25 megfelelő, ütős jelöltje a képviselői helyekre, ésszerű lenne ezért egy közös lista.

Ha ez az MKP-vel nem is sikerül, már biztos: a Híd listáján civilek és függetlenek is helyet kapnak. Az MKP háromfős delegációja egyelőre senkivel nem folytatott megbeszélést.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!