Kaddhafi: Európa térjen az iszlám hitre!

2010. augusztus 30. 16:21

Európa legyen iszlám vallású - szólította fel a kontinenst Moamer el-Kaddhafi líbiai elnök. Az arab államfő egy, a hazája római nagykövetségén felállított luxus-beduinsátorban mondta el beszédét 200, fejenként 80 dollárért toborzott hostessnő előtt. A vendéglátó Berlusconi folklórnak, néprajzi érdekességnek minősítette Kaddhafi kijelentését.

2010. augusztus 30. 16:21

Széles körű felháborodást keltett Moamer el-Kaddhafi líbiai államfő, miután Rómában, az arab ország nagykövetségének kertjében felállított luxus-beduinsátrában 200, fejenként 80 dollárért felfogadott hostessnő előtt elmondta: Európának fel kell vennie az iszlám vallást. „Ez időbe fog telni, de Törökország EU-belépésével lehetségessé válik majd. Az iszlám az igazi vallás” - tette hozzá a líbiai elnök.

A kijelentéstől még a Kaddhafit meghívó Silvio Berlusconi politikai szövetségesei is elhatárolódtak: többek között Mario Borghesio, a kormánnyal együttműködő Északi Szövetség polkitikusa is, aki aggodalmát fejezte ki „az Európa iszlamizációját előre vetítő veszélyes terv” miatt, és felszólította a kormányt, hogy határolódjon el Kadhafitól és szőnyegárus filozófiájától.

„Kadhafi azt a benyomást akarta kelteni, hogy a Nyugatnak nincs méltósága, hogy Európa csak a pénzben hisz”
- nyilatkozott Rocco Butiglione az ellenzéki Kereszténydemokrata Párt (UDC) elnöke, és igazi valásszabadság gyakorlását kérte az arab országtól. „Mi történne, ha én a tripoli látogatásomon felszólítanám a líbiaiakat, hogy vegyék fel a katolikus vallást?” - vetette fel Butiglione. A vendéglátó Berlusconi viszont csupán folklórnak, néprajzi érdekességnek minősítette Kaddhafi kijelentését.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2010. augusztus 31. 15:09
A meghódított népeknek, világoknak egyetlen fegyverük van, de az a leghatalmasabb. Gyereket csinálnak élvezettel, és lassanként túlnőnek, túlszaporodnak mindenkin, és ezzel beteljesítik az isteni bosszút. A primitív uralni fogja az intelligenset.Így jár minden gyarmatosító. Sic transit glória mundi
Karcsi75
2010. augusztus 31. 14:48
És akkor ki dolgozna és fogyasztaná el a nyersolajat Te Isten barma!
wartog
2010. augusztus 31. 13:21
Persze, ha mondjuk Irán mellé állna Kína, vagy az Oroszok, akkor más a gyerek fekvése.De ki merne így balhét kezdeményezni?Mindenki beledöglene.
wartog
2010. augusztus 31. 13:07
Ja azt elfeledtem mondani, hogy nincs választásunk sztem a zsidó tőkével és befolyással, pozícióval kapcsolatban. Csak úgy mondtam. Veszett fejsze nyele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!