Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Kormányátalakítás Romániában

2010. június 17. 12:52

Átalakítja kormányát a liberális Emil Boc, Románia miniszterelnöke, miután a Demokrata Liberális Pártból és az RMDSZ-ből álló koalíció kedden alig élt túl egy bizalmatlansági indítványt. Boc nem csak személycseréket tervez, hanem összevonna több minisztériumot is.

2010. június 17. 12:52

Kormányátalakításra készül a román miniszterelnök, a demokrata-liberális Emil Boc. A bukaresti kormány az utóbbi időkben egyre erősebb nyomás alá került, miután a közalkalmazotti bérek 25, a illetve a nyugdíjak 15 százalékos csökkentését irányozta elő. A demokrata-liberális PD-L és az RMDSZ koalíciója kedden túlélte az ellenzéki pártok bizalmatlansági indítványát.

Erre a helyzetre reagált Mircea Geoana, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt vezetője is. Minden demokratikus országban a kormánynak mennie kell, ha elveszti a többséget. A Boc-kormánynak nincs többé parlamenti többség a háta mögött. Ezért új kormányra van szükség, más többségre alapozva, új kormányprogramra, más válságellenes intézkedésekre és más megoldásokra a Nemzetközi Valutaalappal kötött megállapodás folytatása érdekében - mondta el a politikus.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!